Cod galben de vânt puternic în următoarele ore în nouă judeţe

Cod galben de vânt puternic în următoarele ore în nouă judeţe
Publicat: 03/01/2021, 09:29

Meteorologii au emis duminică mai multe avertizări Cod galben de intensificări ale vântului, valabile pentru nouă judeţe. Până la ora 12.00, în zonele montane, rafalele de vânt vor depăşi 100 de kilometri la oră.

O avertizare cod galben emisă de meteorologi vizează zonele montane din judeţele Gorj și Vâlcea, transmite Mediafax. Până la ora 12.00, se anunță intensificări temporare ale vântului cu viteze ce vor depăşi la rafală 90…100 km/h și zăpadă spulberată.

Tot până la ora 12.00 în județul Caraş-Severin și în zona de munte a județului Hunedoara se vor semnala intensificări ale vântului care vor depăși la rafală 55-65 km/h, iar la munte vitezele la rafală vor depăși 90 km/h. Ca fenomen asociat meteorologii anunță transport de zăpadă.

O altă avertizare vizează zona montană din judeţelor Argeș, Prahova și Dâmbovița, unde, până la ora 12.00, la peste 1800 metri, rafalele vor depăşi 90 – 100 km/h.

De asemenea, până la ora 12.00, este cod galben în judeţele Braşov și Sibiu. „Se vor semnala intensificări ale vântului ce vor atinge la rafală 55…65 km/h iar la peste 1800 metri vor fi rafale de 90 – 100 km/h. Fenomene asociate : zăpadă spulberat în zona montană înaltă”, au transmis meteorologii.

Totodată, mai multe localități ale județului Harghita sunt, până la ora 9:00, sub Cod galben de ceață și chiciură. Ceața determină reducerea vizibilității local sub 200 de metri și izolat sub 50 de metri.

Prognoza meteo, 3 ianuarie 2021. Vremea va fi în continuare mult mai caldă decât în mod obişnuit

Potrivit prognozei meteo de duminică, 3 ianuarie 2021, vremea va fi în continuare mult mai caldă decât în mod obişnuit, la începutul lunii ianuarie.

Cerul va avea înnorări mai persistente în sud-vest, în est şi în zonele deluroase din sud, unde ploile vor fi frecvente şi local moderate cantitativ. În restul teritoriului cerul va fi temporar noros şi local va ploua în general slab.

La munte vor fi precipitaţii mixte, iar în prima parte a intervalului, la peste 1.700 m, vor predomina ninsorile; mai ales în masivele sudice şi sud-vestice se vor cumula cantitãţi de apă mai însemnate.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie laciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase