Comisarul european Thierry Breton se va întâlni la București cu președintele Klaus Iohannis. Ce spune despre rata scăzută de vaccinare din România

Comisarul european Thierry Breton se va întâlni la București cu președintele Klaus Iohannis. Ce spune despre rata scăzută de vaccinare din România
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 17/11/2021, 22:43

Comisarul european Thierry Breton anunță că va veni joi la București pentru a discuta cu liderii politici despre situația îngrijorătoare generată de COVID-19, spunând că rata scăzută de vaccinare pune în pericol sănătatea românilor și este „o barieră în calea redresării depline a României și a Uniunii Europene în ansamblu”.

„Este important pentru mine să vin, personal, la București pentru a discuta cu liderii politici din România în mod special despre situația îngrijorătoare generată de COVID-19.
Odată cu venirea iernii, rata scăzută de vaccinare pune în pericol sănătatea cetățenilor români de toate vârstele și categoriile sociale.
Acest risc reprezintă totodată și o barieră în calea redresării depline a României și a Uniunii Europene în ansamblu.
Europa a furnizat vaccinuri sigure și eficiente în timp record – România are tot ceea ce este necesar pentru a le folosi, a lupta împotriva reticenței la vaccinare și a opri răspândirea virusului. Trebuie încurajat efortul din partea tuturor părților interesate – Guvern, profesioniști din domeniul sănătății, ONG-uri și cetățeni – aștept cu interes aceste întâlniri productive”, a declarat comisarul Thierry Breton înainte de vizită, conform unui comunicat al Comisiei Europene.

Comisarul european Thierry Breton, responsabil pentru piața internă, se va întâlni la București cu președintele Klaus Iohannis, cu miniștrii Cseke Attila și Nicolae Ciucă și va participa și la o conferință de presă cu Raed Arafat și cu coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase