La Târgoviște există un bazin olimpic de 20 de milioane de euro! Complexul de natație are și un ștrand, pentru toate vârstele (VIDEO)

La Târgoviște există un bazin olimpic de 20 de milioane de euro! Complexul de natație are și un ștrand, pentru toate vârstele (VIDEO)
Bazinul olimpic din Târgoviște (FOTO: Facebook/Complexul Turistic de Natație Târgoviște)
Publicat: 23/03/2021, 17:08
Actualizat: 23/03/2021, 22:10

Un bazin olimpic a fost construit cu 20 de milioane de euro, din fonduri europene, în orașul Târgoviște din județul Dâmbovița. Însă, oferta este una și mai generoasă. Bazinul Olimpic este dotat cu sală de forță și saună, ștrand, terenuri de minifotbal, tenis și baschet, piste pentru role și biciclete, spații de joacă, platformă betonată pentru organizarea de evenimente.

Acolo se află un adevărat complex de natație, care are și un ștrand, cu plaje, pentru toate vârstele, iar totul se află la doar 80 de kilometri de București. Este Complexul Turistic de Natație din Târgoviște, care e prezentat de Digi 24:

Gest impresionant făcut de un jandarm din Tulcea. A înotat 12 ore pentru a strânge bani pentru tratamentul unui coleg

Sorin Andrici, un jandarm din Tulcea, a înotat timp de 12 ore, peste 22.000 de metri, cu scopul de a-i salva viața colegului său, plutonier adjutant Aftene Vasile, care este grav bolnav și are nevoie de peste 100.000 de lei pentru recuperare şi tratament. Jandarmul Sorin Andrici a înotat 12 ore, sâmbătă, 22.100 de metri, în sprijinul colegului său.

El şi-a depăşit limitele la Bazinul Didactic de Înot din municipiul Tulcea, pentru colegul lui, plutonier adjutant Aftene Vasile, grav bolnav, care are nevoie de mai bine de 100.000 de lei, sumă ce îl va ajuta să aibă parte de recuperare medicală şi tratamente necesare îmbunătăţirii stării de sănătate.

Jandarmul tulcean Sorin Andrici nu este la prima ispravă de acest fel. El a susţinut cauzele umanitare ale copiilor cu autism, ale celor cu sindrom Down, dar şi a persoanelor care, la un moment, au avut nevoie de sprijin pentru a merge mai departe.

Clubul Sportiv Riposta a inaugurat sala de scrimă a complexului, în prezența ministrului Sportului, Eduard Novak

Club Sportiv Riposta a inaugurat, miercuri, 17 martie, ala de scrimă a complexului. Proiectul s-a născut în timpul pandemiei, când clubul a rămas fără sală și a trebuit să găsească soluții pentru continuarea activității.

După mai multe luni de căutări, managerii clubului au descoperit un spațiu potrivit pentru scrimă în incinta Casei Presei Libere, unde au beneficiat de o deschidere extraordinară pentru proiect.

Deschiderea oficială a avut loc în prezența ministrului tineretului și sportului, domnul Eduard Novak, a Președintelui Comitetului Olimpic Român, domnul Mihai Covaliu, a Președintelui Federației Române de Scrimă, domnul Marius Florea, a Loredanei Dinu, campioană olimpică și mondială, și a managerilor Clubului Sportiv Riposta: Sandu Constantin și Lucian Dina.

FOTO: Facebook/Complexul Turistic de Natație Târgoviște

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2001, iar în 2002 se angaja deja la portalul Apropo.ro, care aparținea Agenției de știri Mediafax, citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase