Consilier local, fost candidat la Primărie, condamnat pentru trafic de droguri de mare risc

Consilier local, fost candidat la Primărie, condamnat pentru trafic de droguri de mare risc
Consilier local, fost candidat la Primărie, condamnat pentru trafic de droguri de mare risc / Foto: Diicot
Publicat: 16/12/2020, 07:09

Consilierul local PSD Laurențiu Alin Diaconescu, fost candidat la Primăria Băilești la alegerile locale din 27 septembrie 2020, a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Craiova la 3 ani și 4 luni de închisoare pentru trafic de droguri de mare risc.

Ca pedeapsă complementară, acesta nu mai are dreptul, pe o durată de doi ani, să fie ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și dreptul de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, ceea ce înseamnă că își pierde mandatul de ales local, scrie digi24.ro.

Laurențiu Alin Diaconescu a fost trimis în judecată în 2018, fiind acuzat că, în calitate de responsabil cu achizițiile în cadrul unei farmacii administrate de soția sa, a vândut fără a avea dreptul produse opioide, care intră în categoria stupefiantelor.

Procurorii au arătat că acesta s-a implicat în obținerea unor medicamente care conțineau substanțe stupefiante pentru a le vinde unui individ din Suedia, care pretindea că sunt pentru tratamentul mamei sale, suferindă de cancer. Diaconescu a auzit discuția dintre bărbat și soția sa, administrator de farmacie, care comandase cinci cutii a câte 60 de comprimate oxidolor cu concentrația de 80 mg și a intervenit.

„Băiatul cu Oxidolor-ul”

„Inculpatul, care avea calitatea de funcţionar însărcinat cu achiziţiile în cadrul farmaciei, a luat apoi hotărârea de a cumpăra medicamentele comandate, care au fost preluate de la distribuitor şi puse într-un dulap special prevăzut cu încuietoare anume destinat medicamentelor care conţineau substanţe stupefiante sau psihotrope. Ulterior, inculpatul a vândut, fără drept, cele 5 (cinci) cutii cu comprimate oxidolor inculpatului, fără a-i cunoaşte identitatea, fără a-i solicita acestuia vreun act care serveşte la identificare sau legitimare şi fără a-i solicita vreo prescripţie medicală specială sau chiar fără regim special (…). Încurajat de faptul că identitatea nu-i fusese dezvăluită şi de modul în care inculpatul cumpăra şi vindea droguri de risc, inculpatul (n.red.: cumpărătorul) a sunat în alte trei rânduri pe telefonul fix al farmaciei, punct de lucru Băileşti, recomandându-se ‘băiatul cu Oxidolor-ul’ şi a comandat diferite cantităţi de medicamente care conţineau substanţe opioide, apelurile iniţiindu-le din Suedia, unde locuia şi unde trebuiau să ajungă drogurile. De fiecare dată, hotărârea de a cumpăra, fără drept, de la furnizorii autorizaţi medicamentul oxidolor a luat-o inculpatul Diaconescu Laurenţiu Alin, care apoi a procedat la vânzarea medicamentelor inculpatului PCM, în modalitatea expusă mai sus”, au arătat procurorii.

Folosea doi furnizori în același timp

Potrivit sursei citate, inculpatul a comandat și cumpărat fără drept, în baza a nouă facturi separate, 100 de cutii a câte 60 de comprimate Oxidolor, concentrația 80 mg, folosind doi furnizori în același timp pentru a nu depăși cantitățile lunare pe care le putea achiziționa pe credit și a nu figura cu cantități mari în aceeași lună.

„Pentru a da o aparenţă de legalitate a vânzărilor fără drept de substanţe stupefiante, inculpatul a emis la data de 06.05.2017 un bon fiscal, iar la data de 11.10.2017 un număr de 7 bonuri fiscale cu ajutorul cărora a făcut descărcarea de gestiune şi a creat aparenţa existenţei mai multor cumpărători. Ulterior, pentru medicamentele achiziţionate, inculpatul a descărcat gestiunea electronică aferentă prin operarea fictivă a unui proces verbal de distrugere, inclusiv pentru medicamentele vândute în mod cert către persoana trimisă de către inculpatul PCM, fără a fi însă constituită o comisie conform prevederilor Lg. 339/2005”, au mai arătat procurorii.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
A crezut că a înghițit un os, dar medicii au fost oripilați când au văzut...
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
„Riscul terifiant al unui Al Treilea Război Mondial se apropie”. Peter Szijjarto face un apel...
Cât mai are de trăit Kate Middleton, de fapt, după ce a fost diagnosticată cu...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Se jucau "urşii şi vânătorii" cu profesorul de geografie. Reacția directorului Liceului Tehnologic dn Bacău, după...
Andreea ar fi presimțit ce urma să i se întâmple la Timișoara?! Incredibil ce a...
Ai văzut-o? Copilă de doi ani dispărută în Serbia, căutată pe teritoriul României. Autoritățile fac...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
UE cere ca Facebook şi TikTok să identifice şi să eticheteze falsurile generate cu AI,...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
LEGEA pe care o așteptau extrem de mulți ROMÂNI. S-a decis azi, 28 martie: Așa...
Harry, gata să se împace cu William. E dispus să facă orice
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a...
Cum va fi înmormântată Andreea, studenta la Medicină ucisă la Timișoara! Detaliul neașteptat la care...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
”Ne înclinăm în fața domnișoarei doctor și ne luăm rămas bun” Durere fără margini la...
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Cum să avem grijă de plămânii noștri?