Consiliul UE a aprobat PNRR-ul României, anunță preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen

Consiliul UE a aprobat PNRR-ul României, anunță preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen
Publicat: 28/10/2021, 20:42

Consiliul UE a aprobat Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) al României, a anunțat preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen joi seară pe contul său de Twitter.

Cu câteva ore înainte, premierul demis Florin Cîțu, ministru interimar al investițiilor și proiectelor europene, a declarat că primii bani din Planul Național de Regresare și Reziliență ar urma să ajungă în România în luna decembrie.

„Vești bune pentru România

Consiliul a aprobat #PNRR-ul. Punerea sa în aplicare poate începe acum!

#NextGenerationEU va furniza 29,2 miliarde EUR pentru stimularea tranziției verzi și digitale și construirea unei economii mai reziliente în România.”

„Tot ceea ce ținea de Comisia Europeană a fost făcut, acum este pe umerii noștri. Urmează implementarea PNRR și ar trebui ca în decembrie să avem primii bani din PNRR. Ordonanța e deja dată. Trebuie să dăm un HG, dar acum este la noi, ceea ce ține de CE s-a terminat”, a declarat Florin Cîțu joi, după întâlnirea Consiliului ECOFIN.

„Nu au fost întrebari și nici observații la PNRR-ul României. A fost o scurtă prezentare făcută de ministrul Finanțelor. Am avut o intervenție foarte scurtă și gata”, a spus Florin Cîțu.