Constantin Enceanu, dezvăluiri despre Petrică Mîţu Stoian. Ce obișnuia să facă regretatul artist, fără ca multă lume să știe: „Era foarte generos”

Constantin Enceanu, dezvăluiri despre Petrică Mîţu Stoian. Ce obișnuia să facă regretatul artist, fără ca multă lume să știe: „Era foarte generos”
Petrică Mîțu Stoian (s) și Constantin Enceanu - FOTO: Facebook.com/constantin.enceanu
Publicat: 19/12/2021, 15:38
Actualizat: 19/12/2021, 15:41

Interpretul de muzică populară Constantin Enceanu, a povestit – în exclusivitate pentru Antena 3 – că regretatul său prieten și coleg de scenă Petrică Mîţu Stoian obișnuia să dădea sume mari de bani copiilor, pentru că fusese sărac şi voia să dea şi altora din agoniseala lui.

„Petrică era foarte generos. Când mergeam undeva zicea că face el cinste, vedea copii amărâţi şi le dădea sume destul de mari. (…) Lumea nu ştia că atunci când aveam o petrecere în familie el era sarea şi piperul, era extrem de glumeţ. Era o atmosferă extraordinar de plăcută în preajma lui, el dădea tonul. Din orice făcea o glumă, lucru care nu e la îndemâna oricui (…)”, a spus Constantin Enceanu, la Antena 3.

Mai mult, cei doi plănuiseră să meargă împreună la Mormântul Sfânt, unde Petrică Mîţu Stoian a fost de mai multe ori.

„Ştiu că îi duceţi dorul. Niciunul dintre noi nu va reuşi să îl înlocuiască pe Petrică Mîţu Stoian, dar cred că Dumnezeu a avut nevoie mai multă de el acolo în ceruri. Probabil că îşi face un ansamblu, altfel nu îmi explic. Prea mulţi artişti de seamă au plecat în lumea cea fără dor. Vom încerca de fiecare dată să aducem un omagiu în amintirea lui(…). Atunci când am primit vestea oarecum am certat un pic divinitatea că a făcut un lucru nedrept. Îşi dorea să colinde lumea. Voia să meargă la Mormântul Sfânt, chiar hotărâsem în iarna asta să mergem. Eu nu am fost niciodată, el a fost, şi îmi spunea că vi cu sufletul mai curat, cu energie pozitivă”, a mai spus Constantin Enceanu.

Mai mulţi artişti au cântat cu lacrimi în ochi, sâmbătă seara,  la primul spectacol organizat la Sala Palatului după moartea lui Petrică Mîţu Stoian.

Artistul a murit, pe 6 noiembrie, la Spitalul Județean de Urgență Reșița, județul Caraș-Severin, unde fusese adus în stare gravă de la o clinică privată unde urma o terapie hiperbară post-Covid. În urma unor complicații la plămâni, starea sa de sănătate s-a înrăutățit brusc și medicii nu l-au mai putut salva.

Petrică Mîțu Stoian a fost înmormântat la Craiova, iar sute de oameni și-au luat rămas bun de la interpretul de muzică populară.


Vă recomandăm și:

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2001, iar în 2002 se angaja deja la portalul Apropo.ro, care aparținea Agenției de știri Mediafax, citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase