VIDEO| Petrică Mîțu Stoian a fost înmormântat la Craiova. Sute de oameni și-au luat rămas bun de la interpretul de muzică populară

Publicat: 10/11/2021, 16:12
Actualizat: 10/11/2021, 16:17

Petrică Mîțu Stoian a fost înmormântat, miercuri, la Cimitirul Ungureni din Craiova. Sute de persoane au venit să-și ia rămas bun de la interpretul de muzică populară. „Petrică, nu uita! Oltenia nu te va uita”, au strigat oamenii conducându-l pe artist pe ultimul drum.

Sute de oameni au venit în această dimineață la Teatrul Național Constantin Tănase din Craiova ca să-i aducă un ultim omagiu cântărețului Petrică Mîțu Stoian. Slujba de înmormântare a artistului a avut loc la Biserica Mântuleasa din Craiova. Printre ei, și foștii săi colegi de la ansamblul Doina Gorjului, care au susținut un moment artistic în fața teatrului.  La ceremonie au participat și numeroși colegi de scenă ai cântărețului, printre care Maria Velicu, Stelian Tănasă, Marius Măgureanu și Constantin Enceanu.

Artistul Mîțu Stoian, condus pe ultimul drum

În timp ce familia și prietenii îi plâng moartea, procurorii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă, în cazul decesului lui Mîțu Stoian. Sunt investigate toate procedurile medicale la care a fost supus artistul, inclusiv cele din clinica privată de la Reșița.
Totodată, medicii legiști au stabilit primele concluzii în ceea ce privește cauza morții lui Petrică Mîțu Stoian. Rezultatele preliminare ale necropsiei arată că interpretul de muzică populară a avut parte de o moarte violentă, suferind o ruptură la nivelul alveolei pulmonare din cauza tratamentului cu oxigen hiperbaric, au declarat surse judiciare pentru Gândul.

Interpretul de muzică populară din Mehedinţi Petrică Mîţu Stoian a murit sâmbătă seara, la Spitalul Județean de Urgență din Reșița, după ce a suferit un șoc septic. Medicii care l-au tratat la spital spun că acesta ar fi fost complet vaccinat anti-COVID, dar că a trecut prin boală și făcea o terapie de recuperare post-COVID la o clinică privată din Caraș-Severin.

Citește și:

EXCLUSIV | Barotrauma, cauza preliminară în cazul morții lui Petrică Mîțu Stoian, explicată de un specialist: „Există contraindicații ferme pentru oxigenul hiperbaric”

VIDEO| Dezvăluirile impresarului lui Petrică Mîțu Stoian, despre ultimele zile din viața cântărețului. Artistul a aflat că a avut COVID după un CT: ”I-au spus că pe plămânul drept are acel ”geam mat”

Georgiana Stănescu
Georgiana Stănescu este absolventă a Facultății de Litere din cadrul Universității din Craiova. În perioada 2005-2008 a fost corespondent Prima TV în judetele Dolj și Olt, iar din anul 2008 a fost corespondent al postului Realitatea TV. În anul citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase