Dezvăluirile făcute de asistenta care l-a îngrijit pe Petrică Mîțu Stoian: „A leșinat pur și simplu și am chemat infirmiera”

Dezvăluirile făcute de asistenta care l-a îngrijit pe Petrică Mîțu Stoian: „A leșinat pur și simplu și am chemat infirmiera”
Sursa: Facebook Constantin Enceanu
Publicat: 13/11/2021, 11:49

Asistenta medicală care l-a îngrijit pe Petrică Mîțu Stoian, în urmă cu mai mult timp, a dezvăluit detalii despre problemele de sănătate cu care se confrunta artistul. Femeia a povestit un episod din viața cântărețului, subliniind că problemele cu inima ale acestuia ar fi apărut în urma unui leșin brusc.

Într-o intervenție la postul de televiziune Prima TV, asistenta a mărturisit că Petrică Mîțu Stoian ar fi prezentant un puseu de tensiune acum ceva timp. Ulterior, el ar fi leșinat, după ce i-ar fi spus că îi este rău. Îngrijorată, femeia povestește că a chemat infirmiera care l-a dus cardiologie pentru a fi consulat de un medic specialist.

Mi-a spus că îi este rău, prezenta un puseu de tensiune. Am luat tensiometru, l-am adus, dar a trebuit să pun o perfuzie între timp. A leșinat. Pur si simplu a zis ‘îmi este rău’ și l-am așezat pe pat… Am luat tensiometrul, am văzut că are 20 cu 10 și jumătate tensiune, pulsul foarte tahicardic, rapid… Am chemat infirmieră, l-am suit pe căruț, l-am dus la Cardiologie, unde era doctorița… A stat 45 de minute, a primit îngrijiri medicale. I s-a făcut o electrocardiogramă, apoi a fost consultat… De atunci am făcut eu legătura, că avea probleme cu inima de mai mult timp”, a povestit asistenta medicală pentru Prima TV.

„Nu știu de alte probleme de sănătate”

În continuare, asistenta medicală a susținut că Petrică Mîțu Stoian ar fi rugat cadrele medicale să nu-i mai țină morală. Tot el i-ar fi spus că ar mai fi făcut pusee de tensiune.

„Îmi zicea: „Vă rog eu frumos, am mai făcut pusee din astea de tensiune, nu mai îmi țineți morală, că eu vin, mă refac… sunt obosit! Am fost plecat, sunt obosit’, așa mi-a zis. Obosit, a zis de oboseală, a fost plecat, a condus noaptea… și obosit. Nu știu de alte probleme de sănătate. L-am avut ca pacient și îmi pare rău că s-a întâmplat inevitabil vorbind”, a continuat asistenta.

Clinica Nera, unde a fost internat înainte de a muri Petrică Mîţu Stoian, a fost închisă pentru o perioadă de cel puțin două săptămâni. Decizia aparține conducerii clinicii, pe fondul scandalului iscat după moartea cântărețului de muzică populară.

Dosar penal pentru ucidere din culpă

De asemenea, Direcția de Sănătate Publică Caraș – Severin a demarat o verificare la unitățile medicale în care a fost internat pacientul, conform competențelor ce revin Direcției. Se verifică condițiile igienico-sanitare și respectarea procedurilor înainte de efectuarea terapiei din camera hiperbară.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Reşiţa au deschis, luni, un dosar penal în cazul morţii lui Petrică Mîţu Stoian și fac cercetări pentru ucidere din culpă.

Interpretul de muzică populară din Mehedinţi Petrică Mîţu Stoian a murit sâmbătă seara, la Spitalul Județean de Urgență din Reșița, după ce a suferit un șoc septic. Medicii care l-au tratat la spital spun că acesta ar fi fost complet vaccinat anti-COVID, dar că a trecut prin boală și făcea o terapie de recuperare post-COVID la o clinică privată din Caraș-Severin.


Citește și:

VIDEO| Dezvăluirile impresarului lui Petrică Mîțu Stoian, despre ultimele zile din viața cântărețului. Artistul a aflat că a avut COVID după un CT: ”I-au spus că pe plămânul drept are acel ”geam mat”

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase