Coșmarul unui prizonier britanic: Rușii l-au forțat să asculte non-stop ABBA, l-au electrocutat și l-au hrănit cu pâine mucegăită

Coșmarul unui prizonier britanic: Rușii l-au forțat să asculte non-stop ABBA, l-au electrocutat și l-au hrănit cu pâine mucegăită
Foto: Captură YouTube.com
Publicat: 27/09/2022, 13:20

Shaun Pinner dezvăluie cum a fost forțat să asculte hitul „Mamma Mia” de la ABBA, 24 de ore din 24 și cum i-au administrat rușii șocuri electrice.

Unul dintre prizonierii britanici ai rușilor în Ucraina a dezvăluit cum a fost torturat de oamenii lui Putin cu muzica celor de la ABBA și Cher.

Shaun Pinner, un veteran militar în vârstă de 48 de ani, a vorbit despre tortura cu muzică și electroșocuri, dar și faptul că a fost înjunghiat în repetate rânduri.

„Mamma mia”, pâine stricată și apă infectă

În captivitate, acesta a fost forțat să asculte non-stop hitul ABBA „Mamma Mia” și a mâncat doar pâine mucegăită și apă murdară.

După ce a fost condamnat la moarte, în luna iunie, alături de un alt luptător britanic, Aiden Aslin, aceștia au fost duși într-un loc unde tortura era reprezentată și de muzica dată pe „repeat”.

„Condițiile erau mai bune, dar tot puneau muzică – cred că de data asta era Cher”, a povestit britanicul, potrivit The Guardian.

„Am avut zile foarte grele și am plâns mult. Ne-am legat de orice speranță, așa am supraviețuit”.

Pinner a făcut parte dintr-un grup de zece prizonieri străini, eliberați după ce Arabia Saudită a intermediat o înțelegere secretă între Rusia și Ucraina.

Britanicul a revenit în orașul natal Potton, Bed: „Am crezut că o să mor. A fost iadul pe Pământ. Ultimele șase luni au fost cele mai grele din viața mea. Nu mai vreau să ascult niciodată ABBA sau să văd o bucată mare de pâine. Sunt norocos că am ajuns acasă”.

„Am fost tratat mai rău decât un câine!”

Un alt prizonier englez, care a luptat împotriva rușilor în războiul din Ucraina, face o mărturisire cutremurătoare despre perioada petrecută în captivitate.

Aiden Aslin mărturisește că a fost tratat „mai rău decât un câine” în lagărele din Federația Rusă, alături de colegul său, Pinner.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă are o experiență de 14 ani, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2006. Între 2007-2009 a lucrat la revista și site-ul „4TuningRo”, ambele produse dedicate citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase