COVID-19: Organizația Mondială a Sănătății a omologat de urgenţă vaccinul Pfizer-BioNTech

COVID-19: Organizația Mondială a Sănătății a omologat de urgenţă vaccinul Pfizer-BioNTech
A treia tranșă de 150.000 de doze de vaccin anti-COVID a ajuns în România! / Sursă FOTO: Pixabay - caracter ilustrativ
Publicat: 01/01/2021, 09:03

OMS (Organizația Mondială a Sănătății) a acordat joi prima OMOLOGARE de urgență de la începutul pandemiei de coronavirus pentru vaccinul Pfizer-BioNTech, deoarece numeroase țări vor să-l folosească în regim rapid.

„Acesta este un pas pozitiv pentru a asigura un acces universal la vaccinurile anti-COVID-19”, a explicat Mariangela Simao, responsabilă cu accesul la medicamente în cadrul OMS, se arată în comunicat citat de stiripesurse.ro via AFP.

Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) a autorizat provizoriu vaccinul Pfizer-BioNTech și va decide pe 6 ianuarie asupra celui produs de Moderna.

În privința vaccinului AstraZeneca, EMA a atenționat că nu a primit încă documentația completă și cererea de autorizare.

Cum vor fi disponibile aceste vaccinuri, guvernele vor decide repartizarea acestora.

Peste 10.000 de persoane vaccinate anti-COVID-19 în România!

Până în prezent, în România, 10.289 de persoane au fost vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2, pe parcursul celor cinci zile de la startul campaniei de vaccinare.

Institutul Național de Sănătate Publică anunță faptul că în ultimele 24 de ore au fost vaccinate pe peritoriul țării un număr de 4.623 de persoane.

Ludovic Orban: „Am reușit să ținem sub control pandemia printr-un efort comun/ Îndemn fiecare român să dea curs vaccinării”

Președintele PNL, Ludovic Orban, a afirmat, în mesajul transmis de Anul Nou, că, prin comportamentul celor mai mulți români, care au respectat măsurile anti-COVID, „am reușit să ținem sub control pandemia” și îi îndeamnă să se vaccineze.

„Au mai rămas câteva ore din acest an, poate cel mai greu an din istoria noastră recentă. A fost un an în care am fost puși cu toții la încercare, cetățeni și autorități, pentru a putea face față unei crize cu care omenirea nu s-a mai confruntat. Vreau să îi mulțumesc fiecărui român în parte care, prin conduita și solidaritatea sa, și-a adus contribuția esențială și necesară la salvarea vieții celorlalți. Poate că fiecare gest individual în parte nu este întotdeauna perceput ca fiind unul semnificativ, dar vă asigur că a fost și va fi și în continuare. Trebuie să realizăm că prin comportamentul celor mai mulți dintre noi, în acord cu măsurile sanitare de protecție, am reușit să ținem sub control pandemia. Este un lucru excepțional de care putem fi mândri ca societate, întrucât doar printr-un efort comun am găsit puterea de a trece peste încercările anului 2020”, a scris Ludovic Orban pe Facebook, înainte de încheierea anului 2020.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie la citeste mai mult