Criminaliștii din Ilfov au terminat cercetarea de la locul morții afaceristului Silviu Măndescu. La ce concluzie au ajuns

Criminaliștii din Ilfov au terminat cercetarea de la locul morții afaceristului Silviu Măndescu. La ce concluzie au ajuns

Criminaliștii din Ilfov au terminat cercetarea de la fața locului, acolo unde a fost găsit spânzurat pe plafonul mașinii afaceristul Silviu Măndescu.

Aceștia au analizat cordelina galbenă cu care acesta și-a pus capăt zilelor și au stabilit ca aceasta era nouă, nu mai fusese folosită.

Procurorul de caz nu exclude, însă, și varianta unei sinucideri înscenate. Deocamdată, conform ultimelor informații din sursele judiciare contactate de Gandul, medicul legist care a efectuat autopsia a stabilit cauza morții, aceasta fiind asfixia mecanică.

Sursele afirmă că modul în care afaceristul a ales să își pună capăt zilelor este o spânzurare atipică incompletă, pentru care este nevoie de o foarte mare determinare.

Familia a ridicat trupul neînsuflețit al lui Silviu Măndescu, iar acesta va fi depus la capela Sfântul Ilie din Pipera. În zilele următoare vor fi audiați și membrii familiei. Apropiații susțin că la împlinirea celor 52 de ani, Măndescu a făcut o petrecere mare luna trecută, era vesel și avea planuri de viitor. El plănuia să cumpere un teren la Moara Vlăsiei, unde dorea să dezvolte un cartier rezidențial.

Silviu Măndescu a fost găsit mort în apropiere de București

Omul de afaceri Silviu Măndescu, nepotul fostului primar al Sectorului 2, Neculai Onțanu, a fost găsit mort pe un câmp din apropierea Bucureștiului.

Din primele cercetări se pare că bărbatul de 52 de ani s-ar fi spânzurat de bara transversală a plafonului autoturismului.

Silviu Măndescu avea împreună cu soția sa mai multe firme și centre comerciale în zona Pipera-Tunari.

Trupul afaceristului a fost găsit vineri dimineață pe un câmp de lângă satul Căciulați, județul Ilfov.

Cadavrul se afla în exteriorul autoturismului de teren, lângă portiera dreaptă, care era deschisă.

Silviu Măndescu a fost dat dispărut joi de rudele sale, îngrijorate de starea emoțională în care se afla din cauza problemelor financiare pe care le-ar fi avut la firmele pe care le administra.

Familia a simțit starea de pericol în care s-ar fi putut afla afaceristul și l-au căutat toată noaptea. Spre dimineață l-au găsit fără suflare.

După primele cercetări făcute de criminaliști la fața locului, anchetatorii merg pe varianta sinuciderii.

Silviu Măndescu a fost în trecut și consilier în cadrul Primăriei Sectorului 2, în timpul mandatului de primar al lui Neculai Onțanu.

Adina Anghelescu-Stancu
Cunoscut jurnalist de investigatii, generatia presei anilor '90, prin condeiul căreia au trecut toate marile scandaluri ale ultimilor 30 de ani. Licențiat în Drept, specializat în nișa subiectelor din sfera justiției, cofondator al site- ului luju.ro, citeste mai mult