Iată cu cât au ajuns să se vândă 1 kg de roșii, ceapa verde și legătura de usturoi în Piața Moghioroș din București. Aceste prețuri se percepeau cu trei zile înainte de Paște.
Cu doar câteva zile înainte de Paște, în magazine și piețele românești a fost o adevărată forfotă. Clienții au căutat produse delicioase pe care să le consume la masa de Paște, ingrediente pentru diverse preparate, fructe și legume proaspete. Așa cum se întâmplă anual, spațiile comerciale se aglomerează, iar unii dintre consumatori caută oferte.
Atenția s-a îndreptat și către Piața Moghioroș din București. Acolo, clienții au consultat prețurile alimentelor și au cumpărat fructe, legume, verdețuri și alte produse alimentare. Printre acestea se numără roșiile, ceapa verde și legăturile de usturoi – trei ingrediente perfecte pentru o salată fresh sau pentru a da o aromă preparatelor din carne. Însă, cât au plătit pentru ele?
La tarabele din piață, clienții au putut găsi produse proaspete din Teleorman, Dâmbovița, Ilfov și chiar Giurgiu. De exemplu, un bărbat a vândut kilogramul de roșii de la Colibași (Giurgiu) la prețul de 20 de lei. De altfel, pentru un kilogram de ardei grași galbeni / verzi, acesta a cerut 25 de lei.
Printre produsele proaspete care s-au vândut cel mai bine în piață se numără legăturile de ceapă verde și usturoi. De exemplu, un alt comerciant a vândut legăturile de ceapă și usturoi cu 2,5 lei / legătură. La o altă tarabă, salata verde se vindea cu 3 lei. Prețul putea ajunge și la 5 lei per bucată, în funcție de mărimea salatei.
Pe de altă parte, o legătură de 5 ridichi se vindea și cu 1 leu, iar 1 kg de castraveți se vindea cu 15 lei. Tot în Piața Moghioroș, unii dintre comercianți cereau 6 lei pentru 1 kg de morcovi, arată Libertatea.
Ce reguli trebuie să respecți ca să nu te îngrași după masa de Paște. Trucurile de care să ții cont
Sursă foto: Shutterstock – caracter ilustrativ