EXCLUSIV | Cum a atribuit ALPAB, condusă de Corina Bega (USR), un contract de consultanță către Alin Stoica, șeful USR Sector 6. ALPAB: „Noi nu discriminăm ofertanții”. Fostul prefect: „Mi-am făcut reclamă, au nevoie de serviciile mele”

EXCLUSIV | Cum a atribuit ALPAB, condusă de Corina Bega (USR), un contract de consultanță către Alin Stoica, șeful USR Sector 6. ALPAB: „Noi nu discriminăm ofertanții”. Fostul prefect: „Mi-am făcut reclamă, au nevoie de serviciile mele”
Publicat: 15/03/2023, 08:00

Administrația Lacuri Parcuri și Agrement București (ALPAB), instituție condusă de Corina Bega, membră USR, a atribuit, în 6 februarie 2023, un contract în valoare de 27.000 de lei cabinetului de avocatură al lui Alin Stoica, fost prefect al Capitalei și șeful USR Sector 6. Contractul este pentru servicii de consultanță în gestionarea resurselor umane, iar serviciile sunt valabile până la sfârșitul lunii mai.

Obiectul contractului atribuit avocatului Alin Stoica îl reprezintă prestarea serviciilor juridice specializate în domeniul relațiilor de muncă și dialogului social și a serviciilor de consultanță în gestionarea resurselor umane, potrivit unui răspuns al ALPAB, transmis la solicitarea Gândul.

„Nu am aflat de la directoarea ALPAB despre acest contract”

Alin Stoica, fost prefect al Capitalei și șef de filială USR, a declarat, pentru Gândul, că atribuirea contractului de peste 5.000 de euro nu ar avea legătură cu faptul că și directoarea ALPAB este membră a USR.

„Nu am aflat de la directoarea ALPAB despre acest contract. Eu am revenit în profesia de avocat după ceva vreme, sunt specializat pe zona aceasta de dialog social, am deschis cabinetul de avocat, timp în care mi-am făcut reclamă. Cabinetul de avocatură este deschis din septembrie 2022. Este, de fapt, o redeschidere a acestui cabinet”, a spus Alin Stoica, pentru Gândul.

Fostul prefect a fost întrebat dacă acest contract cu ALPAB este doar o coincidență, în condițiile în care directoarea instituției este și colega sa de partid.

Nu are legătură cu asta. După ce m-am întors în profesie, am făcut reclamă. Cei de la ALPAB aveau nevoie de astfel de servicii, au căutat astfel de servicii pe SEAP.  Eu am serviciile încărcate pe SEAP, unde există un catalog, iar autoritățile pot să-și aleagă din catalogul respectiv”, susține fostul prefect.

„Este vorba de o taxă de 300 de lei pe oră de consultanță”

Alin Stoica a precizat că cei peste 5.000 de euro reprezintă valoarea totală a serviciilor posibile a fi încasate, iar contractul este valabil până în luna mai.

„Este vorba de o taxă de 300 de lei pe oră de consultanță, iar până acum, cred că au fost mai puțin de 20 de ore lucrate. De încasat, nu am încasat nimic. Contractul este valabil până la sfârșitul lunii mai, perioadă în care pot fi încasate aceste ore”, a explicat Alin Stoica.

„Directoarea ALPAB nu este în filiala mea, ca să condiționeze cu ceva”

Președintele USR Sector 6 nu consideră că s-ar afla într-un conflict de interese.

„Directoarea ALPAB nu este în filiala mea, ca să condiționeze cu ceva. Conflict de interese ar fi dacă ar exista o condiționare, dacă eu aș putea să influențez decizia respectivă, dar nu am cum să o influențez”, a mai spus Alin Stoica, pentru Gândul.

ALPAB: „Personalul TESA responsabil de partea juridic și resurse umane este subdimensionat”

Reprezentanții ALPAB au precizat pentru Gândul că, în prezent, la nivelul instituției sunt gestionate aproximativ 100 de dosare care se află pe rolurile instanțelor de judecată, iar angajații responsabili pe partea de juridic ar fi foarte puțini.

Ca atare, ALPAB a căutat servicii de specialitate în plus, în privat, și le-au găsit la colegul de partid al Corinei Bega.

„Ținând cont de volumul foarte mare de muncă, precum și de numărul mare de personal, considerăm cu personalul TESA responsabil de partea juridică și resurse umane este subdimensionat în raport cu activitatea instituției”, a precizat conducerea ALPAB, pentru Gândul.

Întrebați dacă atribuirea contractului de consultanță către Alin Stoica este doar o coincidență, oficialii ALPAB au răspuns:

„Instituția noastră nu face cercetări din care să rezulte o discriminare a personalului / ofertanților ce participă în cadrul procedurilor pe criterii de rase, etnie, culoare, criterii de sex, opinii publice sau orice fel”.


CITEȘTE ȘI:

O bancă de parc: 700 de euro, un coș de gunoi: 600 de euro. Acestea sunt sumele uluitoare propuse în bugetul Capitalei de către cei de la ALPAB. Viceprimar: „Sunt sume maximale, vom face licitație” | DECLARAȚII EXCLUSIVE

VIDEO EXCLUSIV | Cum explică șefa ALPAB dezastrul din parcurile bucureștene. Corina Bega: „Culegem roadele acelor activități care nu s-au făcut o perioadă îndelungată de timp”

Nicolae Oprea
Absolvent al Universității București, Nicolae Oprea și-a început cariera de jurnalist în anul 2004 și a semnat de-a lungul acestor ani în publicații mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O profesoară va sta la închisoare 13 ani după ce s-a aflat ce i-a făcut...
Și-a trimis sora geamănă la muncă, în locul ei, dar a făcut o greșeală! Cum...
Cum trăiește, de fapt, acum, Alexandru Tudor. A ales viața monahală, deși nu se poate...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Ce a primit, de fapt, o turistă care a plătit pentru o cameră cu „vedere...
Cauza morții lui Costel Constantin. Ce l-a răpus pe marele actor, de fapt
Atleta cu o malformație RARĂ care face furori pe platformele pentru adulți! I-a înnebunit pe...
Procesul lui Vlad Pascu s-ar putea schimba radical, odată cu noua judecătoare. Se reia în...
Cuvintele înfiorătoare ale unui criminal înainte de a împinge un băiat de 10 ani de...
Calendar ortodox pentru ziua de 24 mai 2024: De ce este slăvit Sfântul pomenit în...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Cea mai agresivă Dacia DUSTER de la expoziția MILITARĂ din București - VIDEO
O victorie a Rusiei în Ucraina produce frisoane pe continent: Kremlinul ar avea undă verde...
Instrument REVOLUȚIONAR, la un pas de a SCHIMBA LUMEA pentru totdeauna!
Legea care se aplică în toate blocurile din România. Interzis pentru proprietarii de apartamente
Cele mai norocoase zodii. Vor avea o viață lipsită de griji
Cât cere o menajeră topless pentru a face curățenie două ore. Tânăra taxează scump serviciile...
Creatura cu aspect înfricoșător găsită pe o plajă. Ce au descoperit oamenii de știință care...
Tavi Colen, mărturisiri despre situația financiară după ce a plecat din trupa Talisman. „Ne dădeam...
Alin Oprea, confesiuni cu lacrimi în ochi: ”Nici nu mă născusem când deja nu mai...
BANCUL ZILEI. Ora de fizică. Profesoara îi întreabă pe elevi de unde vine curentul. Doar...
Se împlinesc 481 de ani de la moartea omului care ne-a învăţat că Pământul se...
×