Cum a reacționat tatăl Raisei la scrisoarea primită de la cel care i-a lovit fiica? „Nu merită haina de polițist. Să meargă pe șantier”

Cum a reacționat tatăl Raisei la scrisoarea primită de la cel care i-a lovit fiica? „Nu merită haina de polițist. Să meargă pe șantier”
Sursa: Ina Stoica/Gandul
Publicat: 22/01/2022, 09:23
Actualizat: 22/01/2022, 11:45

Tatăl Raisei, fata de 11 ani care a murit după ce a fost lovită cu mașina de un polițist pe o trecere de pietoni din Capitală, nu are încă puterea să îl ierte pe deplin pe cel care i-a omorât fiica, așa cum a spus într-o intervenție tv, vineri, după ce a primit o scrisoare de la agentul Constantin Popescu.

Polițistul bucureștean care a ucis- o pe Raisa, în 13 ianuarie, după ce a lovit-o cu mașina de serviciu pe o trecere de pietoni de pe strada Laminorului, a trimis, vineri, familiei fetei o scrisoare în care își cere iertare, își exprimă regretul profund pentru tragedia pe care a provocat-o și a spune că se roagă pentru sufletul victimei.

„Nu are cu ce să ne ajute el pe noi. De iertat, nu știu dacă pot să spun că l-am iertat. O să-l ierte Dumnezeu. Nu sunt fioros pe el. Toate la rândul lor. Ar trebui să nu mai poarte haina de polițist. Nu o merită. Să meargă că pe șantier sunt o groază de oameni care au nevoie de el”, a declarat Iulian Barbu la Exces de putere, relatează Antena 3.

Tatăl Raisei a reușit să mai identifice un martor la accidentul mortal, care are o cameră de bord pe mașină și care se afla în zonă.

„A fost prima mașină, imediat după el (n.r. polițist), pe care polițistul a pus-o să blocheze drumul.”, a spus Iulian Barbu.

„Aș da orice să pot să întorc timpul, orice!”

Agentul Constantin Popescu se află acum într-o depresie profundă după accidentul cumplit pe care l-a provocat, dar pe care nu îl poate schimba, așa cum i-a scris familiei.

„Îndurerată familie,

Nici nu știu cum să încep, durerea pe care v-am pricinuit-o îmi este de neimaginat și știu că orice aș spune în aceste momente în fața dumneavostră nu mai are importanță, dar totuși vreau să îmi cer iertare, știu că nu o voi primi, dar …

Îmi exprim regretul profund față de familia dumneavoastră, nevoită să treacă prin acest tragic eveniment. Nu mai pot să fac nimic aș da orice să pot să întorc timpul, orice!

Pot doar în aceste momente să mă rog la Dumnezeu să aibă grijă de suflețelul fetiței dumneavoastră și sunt convins că o va face și mă rog, în același timp, să vă dea Dumnezeu putere în aceste momente grele pe care eu vi le-am cauzat”, a scris polițistul Constantin Popescu.

Madalina Prundea
Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina Prundea a debutat în presa regională, la „Evenimentul Zilei de Transilvania”, la finalul anului citeste mai mult