Cum arată Dacia Jogger, primul compact din noua generație. Va fi al doilea hibrid produs în România, asamblat exclusiv la Mioveni

Publicat: 03/09/2021, 13:19

Dacia Jogger reprezintă noul „pariu” al constructorului francez Renault. Jogger va fi primul hibrid Dacia și va fi produs începând cu finalul acestui an la Mioveni, alături de Duster, Logan și Sandero Stepway.

Prețul de pornire la Jogger va fi de 15.000 euro cu TVA, cel mai scump model Dacia de până acum, ca preț de pornire – Duster are prețul de la 14.100 euro, scrie zf.ro.

Dacia lansa în 2006 celebrul Logan MCV, cu 5 sau 7 locuri, o mașină de anduranță, mai ales pentru românii care aveau de transportat mai multe persoane sau obiecte de mari dimensiuni.

După afluxul de modele Dacia, Logan MCV și-a pierdut din popularitate, dar timpul său nu este pe deplin „trecut”.

Jogger este un crossover break, care va înlocui Logan MCV și Lodgy în gamă.

Jogger este un model compact, prin prisma lungimii și a spațiului interior, deși partea frontală este identică cu Sandero Stepway.

Jogger, cea mai lungă Dacie

Cu 4,55 metri, Dacia Jogger este cel mai lung model Dacia, cu cel mai mare ampatament, 2,9 metri și o gardă la sol de 20 cm.

Ca și Sandero Stepway, Jogger vine cu bare de plafon, pentru transportul obiectelor.

Jogger poate transporta șapte pasageri, în configurația cu portbagaj de 160 litri. În format cu 5 locuri, capacitatea portbagajului urcă la 708 litri, iar în cea cu două, la 1.819 litri! La acestea se adaugă 24 de litri spații de depozitare, precizează sursa citată.

Jogger va dispune de două linii de echipare, Essential și Comfort, plus Extreme, din 2022, momentul lansării.

Dacia Jogger va oferi trei motorizări

Echiparea va include şase airbaguri, senzori de parcare faţă şi spate, card în loc de cheie şi o nouă gamă de motoare.

Jogger va fi disponibil cu trei motorizări, dintre care două sunt noi. Cea de bază este Eco-G, de 100 CP benzină / GPL disponibilă în prezent pe Duster, Logan și Sandero.

Prima noutate o reprezintă noul motor de 1.0 litri TCe de 100 CP, 200 Nm și transmisie cu 6 trepte. Aceste două motorizări vor fi disponibile din momentul lansării în 2022.

Preț de pornire de 15.000 de euro cu TVA

A treia motorizare este cea de 140 CP, hibrid, din 2023. Primul model hibrid Dacia va avea o baterie de 1,2 kW.

Prețul de pornire pentru Jogger va fi de 15.000 euro cu TVA, pentru versiunea Essential cu motorizare pe GPL.

Vânzările vor demara în februarie 2022, iar comenzile vor fi preluate din luna noiembrie, anunță Renault.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie la citeste mai mult