Cum se apără medicul din Mangalia, acuzat de moartea unui tânăr de 25 de ani pe care nu l-a operat la timp de apendicită: „Era supraponderal, e greu de depistat. Eu nu sunt Dumnezeu”

Cum se apără medicul din Mangalia, acuzat de moartea unui tânăr de 25 de ani pe care nu l-a operat la timp de apendicită: „Era supraponderal, e greu de depistat. Eu nu sunt Dumnezeu”
Iulian Grigore / FOTO - Facebook
Publicat: 14/01/2023, 17:42
Actualizat: 14/01/2023, 17:51

Iulian Grigore, un tânăr din Mangalia, în vârstă de 25 de ani, a murit de peritonită, vineri, la spitalul din orașul natal. Medicul care ar fi trebuit să-l opereze de apendicită este acuzat că ar fi amânat operația pe motiv că nu mai are timp și a ieșit din tură. Acum, medicul din Mangalia, acuzat de malpraxis, se apără și spune că nu are nicio vină.

Timp de șase zile ar fi așteptat băiatul, în dureri cumplite, pe patul de spital, ulterior fiind transferat la Spitalul Județean din Constanța, unde a murit după intervenția chirurgicală, care s-a dovedit a fi tardivă.

Kadisha Muayabo, medicul care l-a avut în evidență la spitalul din Mangalia și l-a ținut pe Iulian mai multe zile fără să-l opereze se apără și spune că nu este de vină, pentru că, oricum, ar fi fost necesare mai multe investigații.

„Nu pot spune că eu sunt responsabil pentru moartea copilului, eu am vrut să fac ceva bun. Era supraponderal, e greu de depistat. În fiecare zi eram la el, i-am făcut analize. L-am văzut joi, vineri și sâmbătă. Eu nu sunt Dumnezeu. Mai ales că v-am zis că era supraponderal. Asta a fost tot! Mie îmi pare rău de copil”, a declarat medicul pentru presa locală.

Iulian lucra la o firmă de curierat și într-o zi, când se afla la muncă, i s-a făcut rău și a mers la spitalul din Magalia, împreună cu tatăl său. Medicii l-au diagnosticat cu enterocolită, i-au oferit o rețetă și l-au trimis acasă, dar a doua zi s-a simțit și mai rău și a ajuns din nou la spital.

„L-au preluat, i-au făcut analize și i-au pus perfuzii. Au spus că este rinichiul, apoi enterocolită, au mers pe bâjbâială”, acuză tatăl băiatului.

A doua zi, Iulian a primit alt diagnostic și altă rețetă, toate ca tânărul să ajungă iar la spital, la o zi distanță. De această dată, medicii și-au dat seama că suferă de apendicită, fiind o intervenție chirurgicală simplă, care nu s-a efectuat în aceeași zi, deoarece doctorul care trebuia să realizeze operația își terminase tura.

Astfel, doctorii l-au mai ținut pe Iulian încă o noapte în spital, apoi a fost transferat la Constanța. Acolo, operația a durat șase ore, dar era deja prea târziu pentru Iulian.

Acum, familia sa încearcă să-și facă dreptate pe cale legală și a anunțat că va depune plângere penală pe numele medicului, pentru ucidere din culpă și neglijență în serviciu.

Medicul Kadisha Muayabo a mai ajuns în atenția opiniei publice, În 2009, după ce o fată din Mangalia, care a intrat în comă profundă după ce a fost supusă unei operații de extirpare a apendicelui, a murit.

Inițial, a fost dusă la spitalul din Mangalia, iar Kadisha Muayabo a vrut să o opereze, dar – din diverse motive – nu a putut și a trimis-o tot la Constanța.

Marian Popescu
Marian Popescu este pasionat de tot ce înseamnă jurnalism, de-a lungul timpului activând în tv, radio și mai ales în presa online. După ce a mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
''Să-i fie țărâna ușoară!'' Dana Roba, mesaj neașteptat despre Daniel Balaciu. Cum a amenințat-o soțul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Anunțul momentului pentru cei cu PENSII SUB 2.000 DE LEI. Este obligatoriu până pe 31...
Viața la bloc. Se schimbă regulile pentru chiriași
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Câți bani alocă Pentagonul pentru avionul care va înlocui F-22 Raptor?