Cum va fi vremea în luna mai și la început de iunie. Prognoza meteorologilor

Cum va fi vremea în luna mai și la început de iunie. Prognoza meteorologilor
Publicat: 10/05/2022, 09:59
Actualizat: 10/05/2022, 10:01

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) anunță vreme bună în mai, cu valori mai crescute față de media perioadei. În prima lună de vară, va fi mai cald în regiunile vestice și sud-vestice, iar în restul țării, temperaturile vor fi cele normale perioadei.

Meteorologii au emis prognoza valabilă pentru următoarele patru săptămâni.

9 – 16 mai – Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, în toate regiunile. Regimul pluviometric estimat pentru acest interval va fi deficitar la nivelul întregii țări.

16 – 23 mai – Temperatura medie a aerului va avea valori mai coborâte decât cele normale pentru această perioadă în regiunile centrale, estice și sud- estice, iar în rest vor fi în general apropiate de mediile specifice. Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în majoritatea regiunilor, dar mai ales în cele vestice, nordice și centrale.

23 – 30 mai – Temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în cea mai mare parte a țării. Regimul pluviometric va fi deficitar în majoritatea regiunilor, dar mai ales în cele sud-vestice.

30 mai – 6 iunie – Mediile valorilor termice vor fi în general apropiate de cele specifice pentru această săptămână, posibil ușor mai ridicate în regiunile vestice și sud-vestice. Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale, dar cu posibilitatea unui excedent local în regiunile sudice și la munte.

Citește și:

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în presă la televiziunea locală Iași TV Live și la săptămânalul 7Est, în anul 2010. Ulterior, citeste mai mult