Cutremur, în noaptea de joi spre vineri, în zona Vrancea. Ce magnitudine a avut seismul și la ce adâncime s-a produs

Cutremur, în noaptea de joi spre vineri, în zona Vrancea. Ce magnitudine a avut seismul și la ce adâncime s-a produs
Seismograf, în timpul înregistrării unui cutremur (FOTO - ilustrativ)
Publicat: 22/01/2021, 09:35
Actualizat: 22/01/2021, 09:40

Un cutremur s-a produs, în noaptea de joi spre vineri, în zona seismică Vrancea, judeţul Vrancea, informează Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

Seismul, cu magnitudinea 3,1 pe Richter, a avut loc la ora 02.59, la o adâncime de 77 de kilometri.

Conform datelor INCDFP, cutremurul s-a produs în apropierea oraşelor Braşov, Bacău, Ploieşti şi Galaţi.

De la începutul lunii ianuarie, în România au avut loc 18 cutremure cu magnitudini cuprinse între 2 şi 4 pe scara Richter. Anul trecut, cel mai puternic seism a fost înregistrat pe 31 ianuarie, în judeţul Vrancea şi a avut o magnitudine de 5,2 pe Richter. Cutremurul a fost resimţit şi la Bucureşti, amintește Antena 3.

Cutremur de 5,1 grade, joi, în Cipru

Un seism cu magnitudinea de 5,1 grade a avut loc, joi după-amiază, în Cipru. Cutremurul a fost resimțit puternic și în Israel, potrivit site-ului Ynetnews.com.

Seismul cu magnitudinea de 5,1 grade pe cara Richter s-a produs în zona Dasaki Achnas, la aproximativ 35 de kilometri sud-est de oraşul Nicosia, la adâncimea de 68 de kilometri, anunţă Departamentul de Studii Geologice din Cipru.

Cutremurul a fost resimţit puternic și în oraşele Nicosia şi Larnaca, unde au fost evacuate câteva clădiri.

Potrivit presei cipriote, nu au fost semnalate victime ori daune materiale semnificative.

Un cutremur cu magnitudinea de 7 pe scara Richter s-a produs în Filipine

Un cutremur cu magnitudinea 7 pe scara Richter s-a produs, joi, în provincia Davao, din Filipine. În urma seismului, până acum nu au fost raportate victime sau daune majore.

Cutremurul, cu magnitudinea de 7 pe scara Richter,  s-a produs la 95,8 kilometri (60 mile) sub mare şi la aproximativ 210 kilometri (130 mile) la sud-est de Pondaguitan, în provincia Davao Occidental, scrie Daily Mail.

Cutremurul a fost resimţit în oraşele şi provinciile din apropiere, potrivit Institutului filipinez de vulcanologie şi seismologie. Cu toate acestea, USGS a declarat că există o probabilitate redusă de victime sau daune.

Sistemul de avertizare a tsunamiilor din SUA a spus, de asemenea, că nu există nicio ameninţare de tsunami.

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2001, iar în 2002 se angaja deja la portalul Apropo.ro, care aparținea Agenției de știri Mediafax, citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase