Daniela din Republica Moldova crește singură ȘAPTE copii, unul paralizat, după ce soțul a părăsit-o pentru sora ei. „Și-a lăsat fiicele la mine”

Daniela din Republica Moldova crește singură ȘAPTE copii, unul paralizat, după ce soțul a părăsit-o pentru sora ei. „Și-a lăsat fiicele la mine”
Publicat: 24/01/2024, 19:22

La 29 de ani, Daniela din Republica Moldova crește singură șapte copii, dintre care unul țintuit la pat, iar soțul a părăsit-o și a plecat cu sora ei, în Polonia, unde a dispărut, acum 4 luni.

Femeia a suferit încă din copilărie, când a fost alungată de mamă din casă și acum a ajuns să fie batjocorită și de tatăl copiilor ei.

Daniela s-a născut în satul Puhoi, raionul Ialoveni și a avut o copilărie cumplită.

„Am fost foarte chinuită, obijduită, anume de părinți. Mama a plecat peste hotare, iar eu am rămas acasă cu 2 surori și un frate. Tata, chiar dacă lucra, umbla doar cu băutul. Bunica era la pat, eu trebuia să am grijă de animale, de bunica, de surori, de frate, să le fac mâncare, să coc pâine. Aveam 12 ani, bunica din pat îmi spunea cum să gătesc un borș, cum să frământ pentru pâine, cum să o coc. Mergeam la școală, iar la ora 13:00 trebuia să fiu acasă, să fac totul până venea el seara de la lucru: curat în casă, curat la animale, mâncare, totul”. , povestește Daniela.

„Tata ce mai primea din salariu jumate dacă dădea acasă și numai atunci când procura produse, atât. Tot timpul am trăit din pensia bunicii”, mai spune femeia.

Daniela, „roaba casei”

Femeia spune că, dacă nu reușea să facă ceva în casă, era bătută măr. „Tata mă bătea doar pe mine, cu cureaua, cu firul de la fierul de călcat, mi-a pus și cuțitul la gât, m-a udat cu apă și m-a scos afară în maiou, la minus 20 de grade Celsius. Am fost robul casei”.

„Mama îmi zicea să mai rabd, că mă va lua cu ea. La 15 ani deja lucram în Ucraina”

Mama ei știa ce se întâmplă, povestește Daniela. „Când suna mama, îi spuneam că tata mă obijduiește, mă bate, iar ea îmi zicea să mai rabd, să absolvesc clasa a 9-a, apoi mă va lua cu ea. Așa și a fost, nu am susținut nici examenele după clasa a 9-a. Mama a venit și m-a luat cu ea peste hotare, în Ucraina, iar la 15 ani deja lucram”.

Nu a primit căldura mamei, care și-a găsit un bărbat și locuia cu el.

La 16 ani a născut gemeni, o fetiță sănătoasă, dar pe băiat l-au scăpat în cap și are paralizie cerebrală infantilă.

În Ucraina, Daniela a întâlnit un bărbat: „Am rămas însărcinată, am venit acasă. La 16 ani am născut gemeni. Fetița este sănătoasă, iar băiatul e bolnav, la naștere l-au scăpat în cap și are paralizie cerebrală infantilă. Nu merge, nu vorbește, nu face nimic. Întâi am născut fata, apoi băiatul și am văzut că l-au scăpat, apoi am intrat în comă și nu știu ce a fost mai departe. A doua zi mi-a revenit, am stat o lună în spital, vedeam că băiețelul nu se mișcă, nu reacționează la nimic. Fetița se dezvolta, adăuga în greutate, iar băiețelul nu. Medicii nu mi-au zic nimic decât că a fost un microb, dar ce are asta cu paralizia?”

„Cum ți-ai ales, așa rabdă”

Daniela era bătută de soț, iar mama ei i-a zis un singur lucru: „Cum ți-ai ales, așa rabdă”.

„Am stat în casa bunicii după ce am născut. Soțul mă bătea foarte tare, pentru că îl trimiteam să muncească, să câștige bani pentru copii, iar el nu voia. De multe ori l-am fugărit, l-am dat afară din casă. Îi spuneam mamei lui, iar ea îmi zicea: Cum ți-ai ales, așa rabdă. Doi ani am răbdat, apoi l-am fugărit. La poliție nu l-am dat, pentru că tatăl lui mă amenința că va face în așa fel, încât să îmi ia copiii. De când l-am alungat, nu a dat un bănuț copiilor”, spune ea.

Mama a gonit-o cu copiii, în toiul iernii

Când copiii Danielei aveau 2 ani și jumătate, mama sa a dat-o afară din casă, în plină iarnă.

Cu al doilea soț, Daniela a făcut cunoștință pe internet. „Am avut o viață foarte frumoasă. Am mai născut 3 fete”, spune femeia.

Totul s-a schimbat când în casa lor a venit însă sora Danielei: „Nu era căsătorită cu bărbatul cu care locuia, dar aveau 2 copii, el a lăsat-o și a plecat în Italia, iar pe ea a alungat-o din apartament. Ea m-a sunat și m-a rugat să o iau la mine. Am vorbit cu doamna Ala și mi-a permis să o iau la mine. Până în octombrie totul a fost bine, soțul a decis să plece peste hotare, ca să putem strânge bani să plătim casa. A plecat și sora mea cu el, la o fabrică de carne, în Polonia. Când au ajuns acolo, nu m-au sunat. Am găsit-o pe fata cu care au plecat ei. Mi-a spus că ei au fost duși la altă fabrică. Nu-i pot găsi nicăieri, toate site-urile lor sunt închise”.

„Sunt sora ta, cum pot să mă bag între tine și tatăl copiilor tăi?”

Au trecut 4 luni și nici soțul Danielei, nici sora ei nu au dat niciun semn: „Am încercat să scriu, mesajele se duc, dar nu sunt deschise și citite. Chemare pe viber este când sun, dar nu răspunde nimeni. Am o presimțire că ei trăiesc împreună și nu vor să răspundă. Când erau ambii acasă, în Moldova, el muncea în Chișinău și venea acasă doar la sfârșit de săptămână. Când mă uitam în telefonul lui, vedeam că o suna de mai multe ori pe ea decât pe mine.

El îmi spunea că am imaginația bogată. Am întrebat-o și pe ea. Mi-a răspuns: Ce e cu tine? Eu sunt sora ta, cum pot să mă bag între tine și tatăl copiilor tăi?” Acum cred că bănuielile mele s-au adeverit”.

Femeia a rămas cu 7 copii, de una singură. Se descurcă greu, fără ajutor, cu pensia fiului bolnav, de 1.500 de lei și cu banii pe care îi face muncind 2-3 zile pe săptămână, scrie unimedia.info.

Sursa foto: Captura foto YouTube

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O tânără din Marea Britanie a venit să petreacă pe litoral, la Constanța, și spune...
Pensia uriașă pe care o are Iohannis! A răbufnit și a aruncat pe „masă” o...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Un fost ministru a fost filmat omorându-și în bătaie soția, într-un restaurant. Imaginile au stârnit...
Ce s-a putut observa de 1 mai în blestematul loc de la 2 Mai, unde...
Ai cumpărat mici de mangaliță din supermarketurile Lidl? Ce ingrediente conțin, de fapt
Un tânăr din Suceava a omorât un om cu maşina, apoi a fugit. Poliţia l-a...
Adevărul despre starea gravă a lui Florin Piersic! Breaking news!
Câți mici a cumpărat un român de 1 Mai! Oamenilor nu le-a venit să creadă:...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
RISC MAJOR în spațiul cosmic! Un cercetător avertizează că „suntem LA LIMITĂ”
Lege pentru cei care au telefoane mobile. Persoanele care ar putea avea interzis să aibă...
Pensiile care ar putea fi dublate. Românii vizați
Cum arăta Gabriela Lucuțar, Regina Întunericului de la Chefi la cuțite, înainte de intervențiile estetice....
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a...
"A făcut o mare greșeală că a renunțat la profesia de actor". Carmen Tănase, declarații...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Ce mai înseamnă Paștele pentru români și cum vor petrece cei mai mulți sărbătorile pascale?