De ce a murit Victor Socaciu. Artistul primise doi rinichi de la o fetiță în moarte clinică

De ce a murit Victor Socaciu. Artistul primise doi rinichi de la o fetiță în moarte clinică
Victor Socaciu a murit. Sursă foto: MEDIAFAX FOTO
Publicat: 27/12/2021, 15:51
Actualizat: 27/12/2021, 16:04

Cântărețul Victor Socaciu a murit, luni, 27 decembrie, la vârsta de 68 de ani, a anunțat fosta soție a artistului, Marina Almășan. Potrivit unor surse, acesta suferea de insuficiență renală, cardiacă și avea și diabet, fiind internat recent în spital.

În septembrie, rinichii lui Victor Socaciu au cedat și a avut nevoie de intervenția medicilor. Artistul avea diabet, dar a fost infectat și cu COVID-19, în luna aprilie 2021, fiind internat timp de 3 săptămâni.

Cântărețul s-ar fi infectat chiar în timpul festivalul folk de la Breaza, pe care l-a organizat. Festivalul a avut loc între 29-31 martie și, deși s-a desfășurat online, au fost prezenți și spectatori.

În sala în care vom performa, live, vom avea o mână de spectatori, pur şi simplu pentru atmosferă, crearea unei atmosfere, să nu cântăm la un perete, ci să cântăm la 20 – 30 de oameni şi atunci acel schimb energetic pe care îl presupune dialogul artistic să fie posibil”, spunea, la momentul respectiv, Victor Socaciu.

În 2009 a primit doi rinichi de la o fetiță în moarte clinică

Artistul a ajuns la dializă în anul 2009, ca urmare a unui diabet care i-a generat insuficienţă renală cronică. I s-a recomandat transplantul, ca unică soluție pentru a scăpa de dializă, iar artistul s-a înscris pe lista de transplant. Artistul a fost operat în 2009 la Institutul de Urologie şi Transplant Renal Cluj-Napoca, când a primit doi rinichi de la o fetiţă de 10 ani aflată în moarte clinică.

Am aflat și eu, întâmplător, de la un medic cunoscut că ar fi internat la Carol Davila, cu mai vechile probleme renale. I-ar fi cedat rinichii transplantați. Mai multe nu știu. Nu am ținut legătura cu Victor în anii aștia, că am avut peripeții în despărțirea noastră, dar îmi pare rău pentru el. Eu am fost alături de el când a avut dializa și după aceea transplantul. Îi cunosc problemele și îmi pare rău că nu a reușit să aibă grijă de el și să nu-i revină”, declara în septembrie, Marina Almașan.

Cântărețul Victor Socaciu a murit, luni, 27 decembrie, la vârsta de 68 de ani, a anunțat fost soție a artistului Marina Almășan. Potrivit unor surse, acesta suferea de insuficiență renală, cardiacă și avea și diabet, fiind internat recent în spital.

Citește și A murit Victor Socaciu