De la metoda ”Loverboy” la tortură. Coșmarul prin care au trecut victimele proxeneților conduși de temutul interlop Constantin Adrian Tâmplaru

De la metoda ”Loverboy” la tortură. Coșmarul prin care au trecut victimele proxeneților conduși de temutul interlop Constantin Adrian Tâmplaru
Foto caracter ilustrativ.
Publicat: 04/05/2021, 14:44
Actualizat: 04/05/2021, 14:46

Pentru a-și racola victimele, proxeneții recurg, adeseori, la cunoscuta tehnică de recrutare ”prin îndrăgostire”, specialiștii numind-o metoda ”Loverboy”. O grupare condusă de temutul interlop Constantin Adrian Tâmplaru s-a folosit de această metodă pentru a transforma într-un coșmar viața tinerelor naive care au fost amăgite prin așa-zise povești de iubire pătimașă.

După ce fetele – multe dintre ele minore – sunt atrase de ”îndrăgostiții” care le satisfac orice dorință și profită de pe urma sentimentelor acestora, urmează un adevărat coșmar. Tinerele sunt obligate să se prostitueze, iar atunci când nu reușesc să mulțumească pretențiile proxeneților sunt amenințate, umilite, bătute, torturate și chiar violate în grup.

  • Victimele, vândute unor alte rețele de trafic de personae
  • ”Corecții fizice” frecvente pentru neîndeplinirea ”targetului”
  • Căsătorii cu victimele, fiind speculată credulitatea acestora
  • Tânără din Târgu-Jiu, bătută cu cablul de la telefon
  • Proxeneții le obligau pe fete să consume droguri

Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) a desfășurat o anchetă impresionantă care i-a avut în prim-plan pe proxeneții coordonați de interlopul Constantin Adrian Tâmplaru. Aceștia, potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, ”au vândut victimele racolate altor traficanţi, în scopul exploatării. (…) Au fost şi situaţii în care făptuitorii nu mai reuşeau să deţină controlul asupra victimelor, chiar şi după aplicarea unor corecţii fizice, caz în care pentru a le determina să nu fugă sau să revină în ţară, le solicitau diferite sume de bani, pe care victimele nu aveau posibilitatea să le achite, fiind, astfel, obligate să continue activitatea de prostituţie în beneficiul lor”.

În unele cazuri, membrii grupării infracţionale s-au căsătorit cu victimele lor pentru a fi mai convingători în demersul infracţional şi pentru a le controla în totalitate”

Extras din rechizitoriul DIICOT

Calvarul unei tinere din Târgu-Jiu, căsătorită timp de 4 ani cu proxenetul

Racolată prin aceeși metodă ”Loverboy”, o tânără din Târgu-Jiu a fost nu numai exploatată sexual, ci și căsătorită – timp de 4 ani – cu proxenetul.

”Inculpatul a obligat-o (a ameninţat-o cu acte de violenţă şi a bătut-o cu cablul de la telefon) să meargă în Germania pentru a se prostitua în beneficiul lui, deşi victima nu mai intenţiona să plece din ţară. (…) A fost bătută frecvent de inculpat, care îi reproşa că nu făcea suficienţi bani, în timp ce alţii au făcut milioane de euro din asemenea activităţi. Au fost situaţii când a ameninţat-o cu pistolul la tâmplă, a tăiat-o cu cuţitul pe braţe, picioare, coapsă“, au menţionat anchetatorii, potrivit adevarul.ro.

Pentru a nu fi agresată, tânăra respectivă trebuia să atingă un anumit ”target” al ”încasărilor” zilnice, iar dacă nu reușea să își îndeplinească această ”sarcină” avea de suferit. La un moment dat, întorcându-se acasă din cauză că mama ei era bolnavă de cancer, tânăra a fost obligată, în urma unor amenințări repetate și a unor agresiuni fizice în urma cărora a ajuns în spital, să plece din nou în Germania pentru a practica prostituția.

”Proxenetul o ameninţa în fel şi chip să se întoarcă la el: a aruncat peste gard un cap de viţel, a aruncat cu pietre în timpul nopţii, i-a trimis fotografii cu el ţinând în mână o sticlă cu benzină. Tânăra a fost agresată de proxenet şi a fost nevoită să ajungă chiar la spital din cauza rănilor, fiind nevoită până la urmă să plece din nou în Germania şi să se prostitueze, unde, la fel, era agresată permanent”, au stabilit anchetatorii.

Obligate să consume droguri, bătute și violate: ”A dus-o în dormitor şi i-a chemat pe bărbaţii care se aflau în apartament să întreţină relaţii sexuale”

O minoră din Târgu-Cărbunești, racolată prin aceeași metodă, a ajuns tot în Germania – fiind mințită că este vorba despre o vacanță de câteva zile -, numai că, prin bătăi repetate, a fost obligată să se prostitueze și să consume droguri.

O altă fată, victimă a aceleiași rețele de proxeneți conduse de interlopul Constantin Adrian Tâmplaru a fost bătută cu pumnii și picioarele, legată, băgată cu capul în vasul de toaletă și violată în grup.

„Împreună cu un bărbat cu un tatuaj în zona ochiului drept şi altul chel au dus-o în dormitor, unde se afla un pat mare cu gratii de fier. Inculpatul a bătut-o cu pumnii şi picioarele, ameninţând-o cu moartea şi spunându-i că el este stăpânul vieţii ei. Persoana vătămată a fost legată şi obligată să întreţină relaţii sexuale cu cei trei inculpaţi. Bărbatul cu tatuaj în zona ochiului drept a dezlegat-o şi a lovit-o cu pumnii până a leşinat, după care a dus-o în baie şi a băgat-o cu capul în vasul de toaletă. Un alt bărbat a umplut cada, iar inculpatul a băgat-o cu capul în apă, ţinând-o un timp, după care a ameninţat-o cu moartea şi cu acte de violenţă asupra membrilor familiei, continuând să o băga cu capul în apă”, au precizat procurorii DIICOT, potrivit sursei citate.

”În continuare, inculpatul a dus-o în dormitor şi i-a chemat pe bărbaţii care se aflau în apartament să întreţină relaţii sexuale. Unii o fotografiau, stăteau în faţa uşii şi râdeau. Unul dintre bărbaţi, despre care a aflat că făcea tatuaje, a injectat-o cu o substanţă, posibil heroină”

Extras din rechizitoriul procurorilor DIICOT

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
INTERDICȚIE clară pentru românii cu casă la curte. Statul nu-ți dă voie să treci de...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Condamnarea pentru viol a lui Harvey Weinstein, anulată de o instanță din New York