Viață de lux pentru un deținut la Poarta Albă: Stătea la hotel, mergea la sală și se ocupa de proxenetism / Ce decizie au luat judecătorii

Viață de lux pentru un deținut la Poarta Albă: Stătea la hotel, mergea la sală și se ocupa de proxenetism / Ce decizie au luat judecătorii
Deținutul și-a continuat „afacerile” din Penitenciarul Poarta Albă (foto) / Sursă FOTO: Mediafax Foto
Publicat: 29/04/2021, 16:06

Caz neobșinuit pentru justiția românească: un bărbat incarcerat la Penitenciarul Poarta Albă, în regim deschis, se bucura de o adevărată libertate. În loc să meargă la muncă, deținutul Robert Viorel Stanciu stătea la hotel unde întreținea relații sexuale cu femei care se ocupau de prostituție și mergea și la sala de forță.

Bărbatul a fost acuzat de procurori că a comis 21 de fapte de evadare în perioada mai-iunie 2016 întrucât în intervalul în care trebuia să fie la serviciu, acesta se caza la un hotel pe malul mării unde coordona o rețea de prostituție. Deținutul se afla incarcerat la Penitenciarul Poarta Albă, unde trebuia să se întoarcă în fiecare seară, relatează Libertatea.

Cele 21 de zile pe care deținutul le-a petrecut în mare parte cazat la hotel i-au fost scăzute din pedeapsă, fapt care a contribuit la liberarea lui condiționată.

Judecătorii de la Judecătoria Slobozia și cei de la Curtea de Apel București au decis că bărbatul nu a încercat să evadeze, iar faptele lui sunt mai degrabă abateri disciplinare, și nu infracțiuni. De asemenea, aceștia au invocat faptul că procurorii nu au probat suficient fiecare faptă penală de evadare.

Deținutul își continua „afacerile” din penitenciar

Robert Viorel Stanciu, în vârstă de 28 de ani, alături de o altă persoană, era monitorizat de autorități încă din anul 2014. Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Slobozia făceau cercetări într-un dosar de proxenetism. Bărbatul era acuzat că înlesnea practicarea prostituție prin metoda „loverboy”, promițându-le femeilor „marea cu sarea” atât el, cât și prietenul lui. Le manipulau pe femeile care practicau prostituția în țară sau în străinătate dezvoltând relații sentimentale cu acestea și apoi începeau să le coordoneze activitatea păstrându-și partea lor de bani.

Condamnarea bărbatului a venit în noiembrie 2015 ci pentru producerea unui accident rutier sub influența băuturilor alcoolice. Acesta a primit o condamnare de 1 an și 6 luni cu executare, fiind incarcerat la Penitenciarul Poarta Albă, din județul Constanța.

Anchetatorii au descoperit faptul că deținutul își continua activitatea de proxenet din închisoare, de unde păstra legătura cu femeile prin intermediul telefoanelor mobile, pe care nu avea voie să le dețină. Două telefoane au fost găsite în mașina care îl transporta la locul de muncă.

Femeile îi trimiteau bani cât timp s-a aflat în penitenciare iar interceptările făcute de anchetatori arată cum Stanciu Robert Viorel recunoștea că fără banii trimiși de acestea nu ar fi putut sta în condițiile respective în închisoare – regim deschis, pachet și bani de cheltuială.

Viață de lux din Penitenciarul Poarta Albă: Se caza la hotel și întreținea relații sexuale

După câteva luni de interceptări, activitatea deținutului a luat o altă turnură – anchetatorii au descoperit că deținutul mergea la un hotel, dar și la o sală de forță în intervalul în care ar fi trebuit să fie la muncă.

Deținuții care se află în regim deschis și lucrează prestează servicii la Hotel Cin Cin sau Pizzeria Cin Cin, potrivit unui ocntract încheiat de penitenciar cu reprezentanții companiei.

Robert Stanciu a fost cazat la un hotel aflat vizavi de Hotelul Cin Cin timp de 21 de zile, în perioada mai – iunie 2016.

În timpul audierilor, recepționera hotelului la care se afla cazat deținutul a susținut că administratorul Cin Cin i-a prezentat pe cei doi deținuți drept bodyguarzi și a cerut o cameră pentru ei. Deținutul s-a apărat spunând că i se pusese la dispoziție o cameră pentru a putea face duș, însă reprezentanții companiei Cin Cin au negat acest lucru, chiar dacă unul dintre angajații lor trebuia să îl verifice pe Robert Stanciu în timp ce muncea. Oficial, nimeni nu a sesizat nimic.

În cele din urmă, instanța a decis să îl condamne pe Robert Stanciu doar pentru proxenetism. Acesta a primit o condamnare de 2 ani și 4 luni în regim de detenție. Reprezentanții societății Cin Cin nu au fost condamnați, deși procurorii îi acuzaseră de înlesnirea evadării.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Regulă pentru absolut toți șoferii din România. Se pedepsește cu închisoarea de la 2 la...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Regele Charles al III-lea este „mai bolnav decât lasă să se vadă”