DECIZIA luată de fondatorul Untold, după acuzațiile de act sexual cu doi băieți minori. Avocați Bogdan Buta: „Până se va face dreptate”

DECIZIA luată de fondatorul Untold, după acuzațiile de act sexual cu doi băieți minori. Avocați Bogdan Buta: Până se va face dreptate
Publicat: 01/02/2024, 15:14
Actualizat: 01/02/2024, 15:19

Bogdan Buta, fondatorul Untold, se retrage din funcțiile executive ale companiei care organizează Untold. Anunțul a fost făcut de avocații acestuia, care precizează că Buta respinge acuzațiile aduse în spațiul public și anunță că îi dă în judecată pe cei care i-au afectat imaginea prin „afirmații defăimătoare.”

Procurorii au schimbat încadrarea juridică în infracțiunea de act sexual cu un minor

Cei doi tineri care îl acuză pe milionarul Bogdan Buta de agresiune sexuală au fost audiați de organele de cercetare penală din Cluj. Ei au depus plângere împotriva patronului Untold.

Polițiștii i-au audiat pe cei doi tineri cu care unul dintre fondatorii Untold, Bogdan Buta, ar fi întreținut raporturi sexuale când erau minori, potrivit presei locale. Poliția precizează că s-a sesizat din oficiu și „s-a dispus schimbarea încadrării juridice din infracțiunea de agresiune sexuală în infracțiunea de act sexual cu un minor”.

Reamintim acuzațiile extrem de grave apărute la adresa unuia dintre fondatorii festivalului Untold, Bogdan Buta. Milionarul ar fi abuzat sexual doi băieți minori, în vârstă de 15, respectiv 16 ani, scrie Ziar de Cluj.

Bogdan Buta este fondator și CEO al companiei care organizează festivalurile Untold

„Bogdan Buta respinge cu fermitate acuzaţiile aduse în media cu privire la pretinse fapte ce ar fi avut loc în urmă cu trei ani. Pe baza informaţiilor pe care le deţinem, am decis să acţionăm în justiţie toate persoanele care, prin afirmaţii defăimătoare, afectează imaginea, dreptul la demnitate şi viaţa privată ale lui Bogdan Buta.

Răspunsul nostru este ferm şi procedurile judiciare iniţiate atât în plan civil, cât şi penal împotriva celor responsabili vor demonta fiecare acuzaţie şi vor demonstra planul constant de a distruge reputaţia lui Bogdan Buta”, se arată într-un comunicat remis joi presei de avocații lui Buta, potrivit G4Media.

„Toate operaţiunile de zi cu zi vor fi preluate şi încredinţate echipei de management a grupului”

Potrivit acestora, „din respect pentru oamenii din echipa sa, dar şi pentru a se putea dedica exclusiv în a-şi demonstra nevinovăţia, Bogdan Buta a decis să se retragă din calităţile executive pe care le deţine şi să le predea către ceilalţi co-fondatori şi echipei executive. De asemenea, toate operaţiunile de zi cu zi vor fi preluate şi încredinţate echipei de management a grupului până în momentul în care cazul va fi soluţionat de forurile competente şi se va face dreptate”.

„Avem încredere că justiţia îi va trage la răspundere pe cei responsabili de acest atac mediatic. Suntem convinşi că în urma procedurilor, toate «acuzaţiile» se vor dovedi a fi neadevărate, iar în final cei responsabili vor răspunde pentru aceste grave acuzaţii false”, mai susțin avocații.

„Scenariul SF complotat și prezentat în material este doar rezultatul unor minți bolnave”

Bogdan Buta a declarat că „scenariul SF complotat și prezentat în material este doar rezultatul unor minți bolnave, a unor șantajiști și infractori de cea mai joasă speță” și că va acționa în justiție.

Anunțul vine după ce în presă a apărut un articol în care Bogdan Buta este acuzat că, în anul 2021, a întreținut relații sexuale cu doi băieți minori.

„Adevărul este următorul și foarte simplu. Scenariul SF complotat și prezentat în material este doar rezultatul unor minți bolnave, a unor șantajiști și infractori de cea mai joasă speță. Dacă cineva vrea să se coboare la nivelul acestei mizerii este alegerea fiecăruia. Eu nu voi coborî în această mocirlă, ci voi alege calea justiției ca singura formă de interacțiune cu acești infractori. Nu va mai exista nicio altă poziție sau interacțiune pe subiect, decât procese sau plângeri penale”, susține Bogdan Buta, într-o declarație remisă presei.

CITIȚI ȘI:

EXPERTUL criminalist Tudorel Butoi, despre acuzațiile aduse patronului Untold: „Câmpul pornirilor sexuale devine prioritar”

Acuzații extrem de grave: Patronul UNTOLD, milionarul Bogdan Buta, ar fi abuzat sexual doi băieți minori / Poliția s-a autosesizat

Milionarul Bogdan Buta, patronul Untold, reacționează după acuzațiile de agresiune sexuală: Totul e un scenariu SF, rezultat al unor minți bolnave

Cei doi tineri care îl acuză pe milionarul Bogdan Buta de agresiune sexuală au fost audiați / Ei au depus PLÂNGERE împotriva patronului Untold

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un...
Karina Pavăl & iubi, apariție spectaculoasă în Floreasca. Moștenitoarea imperiului Dedeman este, cu adevărat, adorabilă....
FOTO. Manechinul a simțit că trebuie să atragă atenția între burlacii milionari de la Miami...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
A plecat în vacanță în Spania și a dispărut fără urmă. Ana Maria i-a trimis...
Vine următoarea zi libera legală. Beneficiază de ea și bugetarii, și salariații din domeniul privat
Absolut ȘOCANT! Ce au arătat ultimele analize în cazul Gabrielei, fetița de 4 ani moartă...
Minunea din grădina unui sătmarean. Fructele sale ajung să cântărească şi 140 de grame şi...
Se spală în a treia zi de Paște? Ce spun preoţii
Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, a vorbit despre recalcularea pensiilor! Documentele pe care pensionarii nu vor...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Dacia Duster 2024: „Poate chiar e o problemă că arată atât de futurist”
Vladimir Putin este învestit azi într-un nou mandat la conducerea Rusiei. Ce ţări europene vor...
VINDECĂTOR sau ȘARLATAN? Călugărul care a avut LUMEA la picioare
Halep a aflat acum NOUL verdict. Decizia nu îi e deloc favorabilă: Toleranță zero
Încă o lovitură pentru Simona Halep. Necazurile se țin lanț
Gabriela Cristea, prima reacție după problemele de la afacerea cu cozonaci. Cum a explicat situația:...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Suferința prin care a trecut Mihai Onilă când a auzit că fiica lui se va...
Când vor avea românii următoarea mini-vacanță? De Rusalii vom avea din nou zile libere de...
BANCUL ZILEI. De Paște, soțul e la bucătărie și face de mâncare. Soția, care e...
Cercetătorii au găsit o mutație care protejează oamenii de îmbătrânire