Demisia lui Vasile Petrariu, liderul de sindicat de la STB, a creat tensiuni la ședința CGMB: Consilier: „Rog PSD să-și ceară scuze pentru grevă”. Replica lui Aurelian Bădulescu

Demisia lui Vasile Petrariu, liderul de sindicat de la STB, a creat tensiuni la ședința CGMB: Consilier: „Rog PSD să-și ceară scuze pentru grevă”. Replica lui Aurelian Bădulescu
Liderul de sindicat al STB / Sursă Foto: Facebook / Gândul
Publicat: 31/01/2022, 11:02
Actualizat: 31/01/2022, 11:55

Consiliul General al Municipiului București (CGMB) a luat act, luni, de demisia consilierului Vasile Petrariu (PSD), liderul principalului sindicat din STB. Consilierul general USR-PLUS Andrei Rigu le-a cerut celor de la PSD să prezinte scuze bucureștenilor pentru greva de la STB, iar Aurelian Bădulescu i-a replicat acestuia „să stea în banca lui”.

CGMB a luat act, cu unanimitate de voturi, de demisia lui Vasile Petrariu, liderul de sindicat STB, iar în timpul procedurii de vot au au loc și tensiuni, după intervenția lui Andrei Rigu (USR-PLUS)

„Rog PSD să se delimiteze de Vasile Petrariu,  să se delimiteze de agresiunile la care au fost supuși unii angajați STB (care nu au fost de acord cu greva – n.r.) (…) Să susțină tragerea la răspundere a celor care au făcut acestă grevă (….) PSD să-și ceară scuze pentru această grevă”, a precizat Andrei Rigu.

Acesta a primit replica lui Aurelian Bădulescu, liderul de grup al consilierilor PSD din cadrul CGMB.

„În primul rând, PSD niciodată nu se dezice de oamenii cu care a obținut voturi. N-am să răspund, din două motive. În această săptămână vă servesc eu o activitate infracțională a lui Nicușor Dan la STB,  împreună cu o parte din membrii consiliului de administraţie numiţi de partidul lui Cioloş. Şi atunci vă rog frumos să răspundeţi cetăţenilor cum vă permiteţi să furaţi din banul public. Nu îi vom da mandat acestui tânăr de 51 de ani care conduce primăria să negocieze cu cei de la Otokar, pentru că în interiorul acestei înţelegeri există această infracţiune pe care noi am constatat-o şi o vom denunţa în această săptămână (…)

Îmi place, tinere Rigu, cum citești de pe o coală de hârtie. Trebuie să înțelegeți că greva nu este o grevă, acesta (Petrariu – n.r.) a avut deminitatea să părăsească grupul nostru politic. Cred că era mai bine să stai în banca ta”, a precizat Aurelian Bădulescu.

Vasile Petrariu a demisiont din funcția de consilier general, fiind acuzat că ar fi orchestrat greva STB

Demisia lui Vasile Petrariu din funcția de consilier general în cadrul Consiliului General al Municipiului București a ajuns, marți, pe „masa” primarului general.

Vasile Petrariu, liderul sindicatului reprezentativ al STB și-a dat săptămâna trecută demisia din funcția de consilier general PSD, după ce a fost acuzat în mai multe rânduri că ar fi orchestrat politic greva din transport care a paralizat Bucureștiul pentru mai multe zile.

Nicușor Dan: „Pentru liderul de sindicat membru PSD, Vasile Petrariu, am un mesaj foarte clar: va avea soarta lui Ion Rădoi”

Nicușor Dan afirma că liderul de sindicat membru PSD, Vasile Petrariu, „va avea soarta lui Ion Rădoi”.

„Decizia Tribunalului București din această după-amiază e clară: greva orchestrată politic de la STB se suspendă. E o decizie executorie, deci trebuie pusă în aplicare de urgență.

Lucrul trebuie reluat imediat, iar mijloacele de transport să fie puse în funcțiune ca să deservească bucureștenii. Sper că nimeni – niciun lider de sindicat, niciun sindicalist controlat politic – nu va îndrăzni să sfideze o decizie a instanței și să incite în continuare la grevă.
Sunt în continuare deschis dialogului și aștept să discut cu sindicaliști care reprezintă interese sindicale, nu interese politice. Până la această oră nu am primit niciun răspuns la această invitație de a dialoga. În același timp, însă, mijloacele de transport STB trebuie să se întoarcă pe trasee, iar transportul public de suprafață în Capitală trebuie să revină la normal cât mai repede”, scria Nicușor Dan pe Facebook, în urmă cu 10 zile, în plină grevă la STB.

Nicolae Oprea
Absolvent al Universității București, Nicolae Oprea și-a început cariera de jurnalist în anul 2004 și a semnat de-a lungul acestor ani în publicații mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Trecutul întunecat al lui Mirel, criminalul Andreei: şi-a agresat şi fostele iubite. Reacţia mamei sale,...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Mama Andreei Morega, studenta ucisă la Timișoara, a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Hidroelectrica, prima propunere de dividend de când este companie listată la Bursa de Valori: 13,99...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Anunțul care O DĂRÂMĂ pe Simona Halep. Sportiva NU SCAPĂ nici acum: Dopajul a existat
Vine vara! Vreme de plajă în multe zone ale țării
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Topirea calotelor glaciare modifică forma Pământului și îi accelerează rotația