Deputatul Ionuț Moșteanu: Cerem PNL să facă o nouă propunere de premier. Împreună cu AUR avem 122 de semnături, putem depune o moțiune de cenzură împotriva lui Cîțu

Deputatul Ionuț Moșteanu: Cerem PNL să facă o nouă propunere de premier. Împreună cu AUR avem 122 de semnături, putem depune o moțiune de cenzură împotriva lui Cîțu
Ionuț Moșteanu, mesaj pentru PNL: Puneți-l pe Ilie Bolojan premier și revenim la masa negocierilor! / FOTO: FACEBOOK
Publicat: 02/09/2021, 14:17

Deputatul Ionuţ Moşteanu a anunţat că, în cursul zilei de vineri, va avea loc o ședință a Coaliției de guvernare, în care i se va cere premierului demisia. Purtătorul de cuvânt al USR PLUS spune că așteaptă o nouă propunere pentru funcția de premier. Mai mult, acesta subliniază că nu se vor negocia ministerele, pentru că există portofolii stabilite. 

Ionuţ Moşteanu spune că USR PLUS a discutat cu AUR, pentru a pregăti propria moțiune de cenzură.

„Poziția USR PLUS este foarte clară și fermă. Premierul Citu a pierdut susținerea USR PLUS pentri a sustine guvernul de coaliție. În acest moment, Cabinetul Citu funcționează fără o majoritate parlamentară. Am cerut Coaliției o întâlnire în cursul de astăzi, nu a fost posibilă. Mâine ne vom întâlni în ședința Coaliției, în care premierul Citu trebuie să înțeleagă să facă un pas în spate, și-a dovedit limitele, că a folosit abuziv puterea. Cerem PNL să facă o nouă propunere de premier. Vrem să continuăm această coaliție, cu această structura ministerială. Nu se pune problema să facem schimb de ministere. Acem niște portofolii ministeriale și așa va rămâne. Am discutat cu toate partidele politice, Avem 80 de semnături, care i-au dat șansa lui Florin Citu și îl vor da jos. Am discutat cu cei de la AUR, pentru a vedea dacă putem strânge semnăturile. Împreună cu AUR avem 122 de semnături, putem depune o moțiune de cenzură. Nu aș vrea să ajungem aici”, a declarat Ionuț Moșteanu, într-o conferință de presă.

Co-președintele partidului Alianța pentru Unirea Românilor, George Simion, a declarat joi că partidul pe care îl conduce este de acord să semneze o moțiune de cenzură comună împotriva Guvernului Cîțu, inclusiv cu USR-PLUS.

„Ce contează textul? Avem 18 pagini în această moțiune de cenzură. Oricine poate să facă azi un text, mâine un text. Chiar e important?”, a spus George Simion.

Întrebat dacă este de acord ca AUR să semneze o moțiune de cenzură comună cu celelalte partide, inclusiv USR PLUS, Simion a răspuns: „Sigur, cu toate forțele, cu toți cei care sunt dispuși să își pună semnătura în continuare pe căderea Guvernului Cîțu. Important e să cadă Florin Cîțu săptămâna viitoare”.

USR PLUS are 80 de semnături pentru moțiunea de cenzură împotriva lui Cîțu

USR PLUS a anunțat joi inițierea unei moțiuni de cenzură cu cele 80 de voturi ale USR PLUS care au ajutat la formarea actualei majorități. Formațiunea politică îi cheamă alături pe „toți parlamentarii responsabili și interesați ca această criză politică declanșată de un prim-ministru iresponsabil să dureze cât mai puțin”.

Reprezentanții USR-PLUS mai spun că moțiunea poate fi evitată doar dacă Florin Cîțu își dă demisia de onoare sau coalția îi retrage sprijinul politic.

„Cele 80 de voturi ale USR PLUS care au ajutat la formarea actualei majorități sunt astăzi semnături pe moțiunea de cenzură pe care am anunțat-o aseară, după demiterea abuzivă și lipsită de temei a ministrului Stelian Ion.
Îi invităm alături de noi pe toți parlamentarii responsabili și interesați ca această criză politică declanșată de un prim-ministru iresponsabil să dureze cât mai puțin.
Cerem celorlalte forțe politice să nu intre în tergiversări și jocuri politicianiste, să depunem și să votăm urgent moțiunea. E momentul să vedem dacă discursul se transpune în fapte.
Florin Cîţu trebuie să plece.
Este o moțiune necesară și poate fi evitată doar dacă Florin Cîțu își dă demisia de onoare sau Coaliția îi retrage sprijinul politic”.

PSD are propria moțiune de cenzură

Primvicepreședintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, joi, într-o conferință de presă, că partidul său are deja numărul necesar de semnături, dar așteaptă să adune cele 234 voturi necesare pentru demiterea guvernului.

Pentru a fi depusă o moțiune de cenzură este nevoie de 117 semnături, iar pentru a trece are nevoie de cel puțin 234 de voturi.

Alina Gorghiu: Așteptăm o nouă propunere la Ministerul Justiției din partea USR PLUS

„În Biroul Politic Național s-a discutat acest subiect al nevoii de stabilitate la guvernare, motiv pentru care apelul premierului transmis colegilor noștri, pe care noi îl vom respecta, este acela să nu existe niciun fel de mesaj contondent la adresa USR PLUS, îi dorim în continuare la guvernare, dorim o guvernare stabilă care să livreze reformele angajate de noi în Parlament prin programul de guvernare. Invitația pe care o facem eu, colegii mei, astăzi, este ca USR PLUS să înțeleagă că e nevoie de o nouă propunere la Ministerul Justiției, o așteptăm, au o resursă de cadre pe care o cunoaștem, în materie de justiție sunt destul de mulți oameni în USR PLUS competenți, motiv pentru care, luând exemplu de data trecută, când a fost remaniat un ministru al Sănătății și a venit unul nou tot din partea domniilor lor, iar activitatea guvernamentală la acel minister a fost mult mai bună, cred că și acum se poate rezolva la fel de simplu această problemă”, a declarat Alina Gorghiu.

Senatorul PNL Alina Gorghiu anticipează că tonul adoptat, acum, de colegii de coaliție de la USR PLUS urmează a se tempera, însă îi etichetează drept ”copii răsfățați”, considerând ”cel puțin hilar” demersul acestora de a depune o moțiune de cenzură împotriva guvernului din care fac parte.

Alina Gorghiu a abordat, în aceeași intervenție, și desființarea SIIJ, declarând că reprezentanții USR PLUS ar trebui să fie supărați pe fostul ministru al Justiției, Stelian Ion, nu pe premierul Florin Cîțu.

Timp de 9 luni de zile, a mai spus Alina Gorghiu, Stelian Ion nu a putut ”gestiona” desființarea Secției Speciale, iar USR PLUS ar trebui, în ultimă instanță, să se supere ”pe propria neputință”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O profesoară s-a dus în Dubai ca să mediteze copiii miliardarilor. Un băiat i-a făcut...
Când și unde va fi înmormântat Costel Corduneanu. Familia interlopului a stabilit toate detaliile
FOTO. Imagini incendiare cu Cristina ICH! S-a răzbunat pe Piți jr. și s-a pozat într-un...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Misterul unei crime a fost elucidat după 56 de ani. Cum s-a dat de gol...
Doi papagali au fost chemați ca martori într-un proces de divorț! Fabulos ce au repetat...
Vești TRISTE despre Kate Middleton! Starea de sănătate a Prințesei de Wales nu este deloc...
Gestul unei femei din Neamţ, care a găsit pe stradă 4.100 de lei. Ai cui...
Mireasa de 38 de ani a murit la propria ei nuntă, într-o tragedie care a...
Reacția lui Teo Trandafir când a auzit mărturiile surorii Mirelei Biftoi, femeia al cărei cadavru...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Sutienele sunt o necesitate de bază care ar trebui să fie scutite de TVA, spun...
Cea mai MASIVĂ gaură neagră din galaxie este INCREDIBIL de aproape de noi
Traian Băsescu a așteptat ani de zile acest moment. DECIZIE DEFINITIVĂ: Nu e nimic la...
Răzbunarea lui Traian Băsescu. Nu uită și nu iartă
Ramore și soția lui divorțează la doar 2 luni de la nuntă. Câștigătorul sezonului 13...
Cine este tânărul de 23 de ani care a încetat din viață într-un cumplit accident...
Patrick nu crede în atracția lui Robi față de Julia! Ce au spus Virginia și...
"Mie nu îmi place să ling, după ce am scuipat o dată". Gheorghe Turda, despre...
BANCUL ZILEI. Polițistul către Bulă: - De ce mergeți cu 160 km la oră?
NASA bate în retragere! Aducerea mostrelor de pe Marte costă prea mult