Descinderi la proxeneți în Constanța. Trei bărbați obligau tinere să se prostitueze, apoi le șantajau cu poze în ipostaze sexuale

Descinderi la proxeneți în Constanța. Trei bărbați obligau tinere să se prostitueze, apoi le șantajau cu poze în ipostaze sexuale
Sursa FOTO: Mediafax Foto
Publicat: 01/09/2021, 15:28

Trei bărbați cu vârste cuprinse între 38 și 41 de ani din Constanța vor ajunge, miercuri după-amiază, cu propunere de arestare preventivă în fața unui judecător de drepturi și libertăți, în urma destructurării unei rețele de trafic de persoane și proxenetism.

Cei trei ar fi fi recrutat trei tinere, de 21, 20 și 17 ani, profitând de starea lor de vădită vulnerabilitate, apoi le-ar fi obligat să se prostitueze în municipiile Brașov și Constanța.

„De asemenea, la sfârșitul lunii mai a acestui an, bărbatul de 41 de ani ar fi determinat una dintre victime la practicarea prostituției, înlesnind această activitate, prin închirierea unei locații în municipiul Constanța, de pe urma căreia ar fi obținut foloase patrimoniale. Totodată, bărbatul ar fi realizat fotografii în ipostaze erotice cu aceasta, destinate postării pe rețelele de socializare”, se arată într-un comunicat al Poliției Române.

În acest dosar, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate (BCCO) Constanța, împreună cu procurorii DIICOT Constanța, au efectuat 4 percheziții domiciliare, în urma cărora au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, 4 telefoane mobile.

În urma probatoriului administrat în cauză, procurorul din cadrul  DIICOT Constanța a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de cei 3 bărbați, fiind reținuți pentru 24 de ore și introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă.

„În cursul zilei de astăzi (n.r. – miercuri), vor fi prezentați instanței de judecată, cu propunere de arestare preventivă. Acțiunea a beneficiat de suportul Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română. La activități au participat jandarmi ai Grupării Mobile de Jandarmi «Tomis» Constanța”, se mai arată în documentul citat.

Ionut Muresan
Ionuț Mureșan este reporter pe domeniul Justiție-Afaceri Interne din 2006 și a lucrat de atunci pentru publicațiile NewsIn, Gardianul, Puterea, Mediafax, Evenimentul zilei și Adevărul. În 2007 a absolvit Facultatea de Filosofie și Jurnalism. citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase