Dezvăluirea șefului MI6: „Știam despre planurile lui Putin de a ucide civili în timpul invaziei din Ucraina”

Dezvăluirea șefului MI6: „Știam despre planurile lui Putin de a ucide civili în timpul invaziei din Ucraina”
LIVE TEXT | Războiul din Ucraina, ziua 100: Forțele ruse ocupă 20% din teritoriul Ucrainei / Armata ucraineană a avut un „oarecare succes” în luptele de la Severodonețk / Sursa - caracter ilustrativ: Profimedia
Publicat: 04/04/2022, 14:00

Execuțiile civililor din Ucraina ar fi fost planificate din timp de Putin, acuză șeful serviciilor secrete britanice, Richard Moore.

Directorul MI6 a scris pe Twitter că în planul de invazie al lui Putin erau incluse execuții sumare ale civililor ucraineni, scrie Adevărul.ro.

„Știam că planurile lui Putin de invazie includeau execuții extrajudiciare de către militarii și serviciile speciale ruse. Mărturiile despre uciderea civililor din regiunile eliberate ne îngrozesc și ne sperie”, a scris Moore pe Twitter.

Procurorii din Ucraina anchetează posibilele crime de război comise de Rusia. Ei au găsit 410 cadavre în orașele din apropierea Kievului, a anunțat duminică procurorul general Irîna Venediktova la televizor.

„Nu vom uita niciodată. Nu vom ierta”

Dintre cele 410 cadavre găsite, 140 au fost examinate.

Ministrul Apărării din Ucraina a postat pe pagina sa oficială un nou film care înfățișează cadavrele unor civili legați la mâini și executați găsite într-o casă din Bucea.

Acestea sunt dovezi oribile ale crimelor de război comise de Rusia în timpul ocupației. Ministrul spune că „nu vom uita niciodată. Nu vom ierta”.

„Acesta este subsolul unei case din Bucea. Ocupanții au stat într-o cameră. Civilii au fost împușcați în cealaltă cameră,. Cadavrele lor sunt încă acolo. Mai întâi i-au împușcat în genunchi. Le-au legat mâinile, i-au pus în genunchi cu fața la perete, i-au împușcat în cap”.

Putin a negat acuzațiile potrivit cărora forțele sale ar fi ucis civili în Bucea, Kiev.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie laciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase