Diagnostic îngrozitor primit de un pacient, în premieră mondială. Afecțiunea, influențată de COVID-19

Diagnostic îngrozitor primit de un pacient, în premieră mondială. Afecțiunea, influențată de COVID-19
Foto ilustrativ: Pexels.com
Publicat: 01/10/2021, 08:41

Un bătrân în vârstă de 77 de ani, cu o formă ușoară de COVID-19, a primit un diagnostic înfiorător. Cazul medical reprezintă, spun medicii, o premieră mondială.

Bărbatul cu COVID-19 a fost diagnosticat cu „sindromul anal neliniștit”, o premieră mondială în domeniul medical, scrie news.com.

Cazul a fost detaliat de dr. Itaru Nakamura în revista BMC Infectious Diseases și se referă la un bărbat de 77 de ani din Japonia, care a ajuns la spitalul Tokyo Medical University, fiind infectat cu coronavirus.

Pacientul a răspuns bine la pacient și a fost externat, la câteva săptămâni distanță, dar a dezvoltat rapid simptome alarmante.

„Disconfort anal profund” pentru bărbatul din Japonia

Bătrânul s-a confruntat cu un „disconfort anal profund”, la 10 cm deasupra perineului, ceea ce i-a provocat un „impuls esențial de a se mișca”.

Disconfortul a trecut după câteva exerciții, precum mersul pe jos, alergatul și jocuri video ce necesită mișcare, în timp ce statul în șezut i-a cauzat în continuare disconfort, mai ales seara.

Bărbatul neidentificat a ajuns să facă o colonoscopie, care a scos la iveală hemoroizi interni, „fără alte leziuni rectale”.

Toate testele au ieșit bine și acesta nu a avut în familie vreun caz de „sindrom al picioarelor neliniștite.”

A fost tratat cu Clonaerpam de 1,5 mg pe zi, ceea ce a dus la ameliorarea disconfortului.

Covid-19 și simptomele sale neobușnuite

Potrivit articolului științific din revista citată, există dovezi care atestă că virusul Covid se poate răspândi „neural”, ducând la „sindromul picioarelor neliniștite”.

Medicii care l-au tratat pe japonez cred că „sindromul anal neliniștit” reprezintă o variantă a „sindromului picioarelor neliniștite”. Premiera mondială constă în faptul că, pentru prima dată, sindromul este asociat cu infectarea cu Covid-19.

Printre simptomele neobișnuite ale Covid se numără și deteriorarea globului olfactiv, în situații foarte rare.

Mai mult, virusul generează stări de delir, confuzie, pierdere a gustului și mirosului, encefalită și alte „evenimente cerebrovasculare acute”.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie la citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase