DIICOT face percheziții la compania NIS Petrol, controlată de gigantul rusesc Gazprom

DIICOT face percheziții la compania NIS Petrol, controlată de gigantul rusesc Gazprom
Publicat: 03/10/2022, 17:20
Actualizat: 03/10/2022, 17:41

Procurorii DIICOT au demarat, luni, percheziții în mai multe locaţii din Timişoara şi Bucureşti, care sunt deținute de firmei NIS Petrol, controlată de compania rusească Gazprom Neft, potrivit surselor judiciare citate de Agerpres. Perchezițiile sunt efectuate în cadrul unei anchete penale ce vizează transmiterea ilegală de date informatice şi secrete de serviciu, au declarat acestea.

„La data de 3.10.2022, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Timişoara efectuează 9 percheziţii domiciliare pe raza municipiilor Bucureşti şi Timişoara, parte dintre acestea desfăşurându-se în sediul şi punctele de lucru aparţinând unei companii multinaţionale, într-o cauză având ca obiect comiterea infracţiunilor de divulgare a informaţiilor secrete de serviciu sau nepublice şi transfer neautorizat de date informatice”, a anunţat DIICOT, preluat de Agerpres.

Percheziţiile au loc la sediul companiei NIS Petrol din Timişoara, la puncte de lucru, dar şi la locuinţele unor angajaţi, potrivit unor surse judiciare.

Jurnaliștii de la News.ro scriu că ar fi vorba de informaţii privind zăcămintele de ţiţei din România.

NIS Petrol este o companie petrolieră cu sediul în Serbia, cu activităţi în sud-estul Europei, parte a grupului rusesc Gazprom Neft, conform sursei citate.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase