UPDATE | Disperarea unor români blocați pe Aeroportul Gatwick din Londra. „Nu vine nimeni să vorbească cu noi” – Reacția Wizz Air

UPDATE | Disperarea unor români blocați pe Aeroportul Gatwick din Londra. „Nu vine nimeni să vorbească cu noi” - Reacția Wizz Air
Disperarea unor români care de două zile sunt blocați pe Aeroportul Gatwick din Londra. „Nu vine nimeni să vorbească cu noi” / Sursa FOTO: wikimedia.org
Publicat: 28/09/2022, 20:22
Actualizat: 28/09/2022, 20:28

UPDATE. Wizz Air susține că zborul Londra-Gatwick – București, din 27 septembrie 2022 a fost anulat din cauza unei verificări tehnice neplanificate necesare aeronavei, urmat de o altă anulare din același motiv. Compania susține că pasagerilor li s-au oferit mai multe variante, între care o alternativă la acest zbor sau rambursarea integrală a biletului.

Punctul de vedere al Wizz Air cu privire la situația creată pe Aeroportul Gatwick

Wizz Air susține că zborul Londra-Gatwick – București, din 27 septembrie 2022 a fost anulat din cauza unei verificări tehnice neplanificate necesare aeronavei, urmat de o altă anulare din același motiv.

„Zborul Wizz Air W6 3032 de la Londra-Gatwick la București din 27 septembrie a fost anulat din cauza unei verificări tehnice neplanificate necesare aeronavei. Un alt zbor de la Londra-Gatwick la București a fost anulat sâmbătă din același motiv. Toți pasagerii afectați au fost informați cu privire la opțiunile disponibile, le-a fost oferit un program alternativ de zbor, în funcție de disponibilitate, rambursarea integrală a biletului sau li s-a oferit rambursarea a 120% din tariful inițial achitat, sub formă de credit de companie pentru rezervări viitoare. De asemenea, pasagerilor care au avut nevoie le-a fost oferită cazare. Wizz Air își cere scuze tuturor pasagerilor afectați, însă siguranța pasagerilor, a echipajului și a aeronavelor rămâne prioritatea noastră numărul unu. Totodată, Wizz Air amintește că anularea oricărui zbor este ultima soluție după ce s-au depus toate eforturile posibile pentru operarea zborului respectiv”, a declarat Andrei Bîndar, reprezentant al agenției de PR a Wizz Air în România.

Știrea inițială: Pățania unor români care de două zile sunt blocați pe Aeroportul Gatwick, din Londra, arată că nici vorbă să se fi rezolvat criza din transportul aerian. Unul dintre pasagerii care încearcă în disperare să găsească o cursă spre București a povestit bătaia de joc îndurată în ultimele 48 de ore.

Inițial, românii au fost anunțați că zborul este amânat, dar într-un final au aflat că s-a anulat definitiv. Și, din acel moment, au devenit ai nimănui, nefiind ajutați nici măcar cu informații.

Probleme cu o cursă Wizz Air

Într-o declarație pentru observatorulph.ro, bărbatul povesteşte cum pasagerii cursei W63032 Londra Gatwick – București Henri Coandă sunt blocați în aeroport de două zile, iar cursele le sunt anulate una după alta.

Angajații Aeroportului Gatwick nu au niciun răspuns pentru români. Evoluția zborurilor operatorului Wizz Air este un mister total pentru toată lumea.

Cursa  W63032 a Wizz Air trebuia să decoleze aseară la ora 21:50 Anglia. După 30 de minute de așteptat la porți, am fost anunțați că este nevoie de medici la bordul navei, cuiva i se făcuse rau. După alte 30 de minute, ni s-a spus ca este o defecțiune la avion. Am așteptat cam o oră și ne-au anunțat că ni se anulează zborul. Am stat în aeroport până la ora 1 dimineața, când am fost cazați după multe insistențe.

Zborul a fost reprogramat pentru ora 11 astăzi. A fost amânat până la ora 13, iar la ora 14:30 ni s-a spus că este anulat iar și nu ne mai ajuta cu cazare sau alte lucruri. Cât am stat la poartă nu a fost nimeni pe care sa întrebam, ne-au pasat de la un angajat la altul. Un grupulet am mers la alta poarta de Wizz sa cerem explicații.  Nu am primit un răspuns concret,  doar că aeroportul nu știa de zborul nostru. Nu ne lăsau să plecăm de la poartă.  Erau persoane care de sâmbătă încearcă să plece spre România și se tot anulează zboruri”, a povestit românul.

Scandal pe „Otopeni”, în urmă cu două săptămâni

Nu mai departe de mijlocul lunii septembrie un scandal uriaș a izbucnit pe Aeroportul „Henri Coandă” după ce compania Wizz Air a anulat unele curse către Italia. A fost vorba de trei curse, două de Roma și una de Pisa. Pasagerii care au avut de suferit au spus că pe pista aeroportului a mai existat și cursa de Bologna, care într-un final a decolat și asta la insistențele puternice ale călătorilor.

Reprezentanții Wizz Air au transmis atunci, în exclusivitate pentru Gândul, un comunicat prin care confirmă cursele anulate, dar explică și motivul pentru deciziile luate luni, 12 septembrie.

„Wizz Air confirmă că zborurile Pisa – Bucuresti W6 3158 și Bucuresti – Roma – Bucuresti (W6 3145 si W6 3146) din 12 septembrie au fost anulate din cauza unei verificări tehnice neplanificate necesare aeronavei programate pentru a opera zborurile. Pasagerilor li s-a oferit, conform reglementărilor, reprogramarea gratuită pe un alt zbor în funcție de disponibilitate, rambursarea integrală a banilor sau 120% sub formă de credit de companie. Pasagerilor care au solicitat li s-a oferit și cazare la hotel peste noapte. Wizz Air își cere scuze clienților afectați și reafirmă că siguranța pasagerilor, a echipajului și a aeronavei este prioritatea sa principală. Wizz Air amintește, de asemenea, că anularea oricărui zbor este ultima soluție după toate eforturile posibile depuse pentru operarea zborului respectiv”, au precizat cei de la Wizz Air.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Unul dintre polițiștii care l-au căutat pe copilul de 2 din Botoșani a povestit momentul...
Ce bilețel a primit o șoferiță din România, pe parbrizul mașinii: 'Ești frumoasă, dar..'
FOTO. Așa arată tânăra care a apărut lângă un milionar și și-a mărit tariful, iar...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
VIDEO Generalul Ben Hodges laudă România pentru „cel mai recent exemplu de contribuție la apărarea...
Ce s-a ales de Maria Sharapova. Considerată cândva cea mai frumoasă sportivă din lume, a...
Irina Loghin, luată cu Salvarea!
ANM a actualizat prognoza meteo până în 15 aprilie. Pentru săptămâna viitoare, meteorologii anunţă încălzire,...
"Asta m-a pus pe gânduri cu Virginia. Nu e bine ". Robi, dezvăluiri sincere în...
Cum a sărbătorit Vladimir Putin după ce a câștigat alegerile din Rusia. Liderul de la...
Vedete din România care s-au luat la trântă cu sticlele și au pierdut lupta! Imagini...
Acte auto pe care ești OBLIGAT să le ai în ORIGINAL, în mașină
Noul smartphone de la Google, Pixel 9, vine cu o serie de îmbunătăţiri şi caracteristici...
Ceva NEMAIVĂZUT se întâmplă în interiorul planetei Jupiter! Astronomii sunt șocați
Judecătorii au luat DECIZIA. Cutremur fără precedent în DOSARUL CARACAL
Ștevia poate fi delicioasă. Secretele unei mâncări bune de post
Ce jurat a câștigat prima amuletă din sezonul 13 Chefi la cuțite: „Cineva a vrut...
"Plângea acolo lângă schit". Primele imagini cu Radu Ayan, copilul de 2 ani găsit după...
Nicolae Guță, părere sinceră despre vacanțele exotice. De ce nu a mers cântărețul niciodată în...
Rose Hanbury, presupusa amantă a prințului William, rupe tăcerea pentru prima dată despre infidelitate
BANCUL ZILEI. Bulă și Bubulina dorm. Întins pe tot patul, Bulă sforăie...
Un fizician susține că Universul nu are nevoie de materie întunecată pentru a exista