Dmitri Rogozin, șeful Agenției Spațiale ruse Roscomos, amenință țările NATO cu lovituri nucleare: „Vor fi distruse în jumătate de oră!”

Dmitri Rogozin, șeful Agenției Spațiale ruse Roscomos, amenință țările NATO cu lovituri nucleare: „Vor fi distruse în jumătate de oră!”
Dmitri Rogozin, fostul șef Roscosmos / FOTO - Profimedia
Publicat: 08/05/2022, 23:25
Actualizat: 08/05/2022, 23:44

Șeful Agenției Spațiale ruse Roscomos, Dmitri Rogozin (comparat cu Elon Musk în Rusia datorită preocupărilor sale privind spațiul cosmic), a făcut recent unele declarații amenințătoare la adresa Occidentului, mai ales față de țările NATO care susțin Ucraina. El s-a referit la lovituri nucleare.

„Țările NATO vor fi distruse în jumătate de oră! Dar nu trebuie să permitem acest lucru, deoarece consecințele unui schimb de lovituri nucleare vor afecta starea Pământului nostru. De aceea, va trebui să învingem acest inamic mai puternic din punct de vedere economic și militar prin mijloace convenționale”, a declarat Rogozin, în contextul în care Rusia a precizat recent că se bazează pe o rachetă nucleară super-performantă, supranumită „Satan 2”.

Rogozin este unul dintre cei mai aprigi susținători ai lui Putin și nu ezită să aducă în discuție varianta unui război nuclear, precizează Ziare.com.

În februarie, luna în care Rusia a invadat Ucraina, președintele rus Vladimir Putin a pus forțele de descurajare nucleară ale Rusiei în stare de alertă maximă, pe fondul sancțiunilor ample pe care SUA și UE le-au luat împotriva acesteia.


Vă recomandăm și:

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2001, iar în 2002 se angaja deja la portalul Apropo.ro, care aparținea Agenției de știri Mediafax, citeste mai mult