DNA solicită Camerei Deputaților încuviințarea percheziției informatice la șeful PNL Argeș. Ce acuzații îi sunt aduse deputatului Adrian Miuțescu

DNA solicită Camerei Deputaților încuviințarea percheziției informatice la șeful PNL Argeș. Ce acuzații îi sunt aduse deputatului Adrian Miuțescu

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) solicită Camerei Deputaților să încuviințeze efectuarea unei percheziții informatice la deputatul Gheorghe Adrian Miuțescu, șeful PNL Argeș.

Acesta este urmărit penal într-un dosar în care este acuzat că ar fi intervenit în numirea unui șef Autorității pentru Protectia Consumatorilor (ANPC).  Trebuie menționat că în același dosar mai sunt urmăriți penal și Gelu Tofan – viceprimar al municipiului Pitești și președintele organizației municipale a PNL -, Cristian Mitrofan, vicepreședinte al organizației locale, dar și Ovidiu Chiru, comisar superior la Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului Argeș.

  • Gheorghe Adrian Miuțescu, președinte al Organizației Județene Argeș PNL și deputat în Parlamentul României – ”sub aspectul săvârșirii a opt infracțiuni de folosire a influenței sau autorității de către o persoană care deține o funcție de conducere într-un partid, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite (art.13 din Legea 78/2000)”
  • Gelu Tofan, președinte al Organizației Pitești PNL și viceprimar al municipiului Pitești –  ”sub aspectul săvârșirii unei infracțiuni de folosire a influenței sau autorității de către o persoană care deține o funcție de conducere într-un partid, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite (art.13 din Legea 78/2000)”
  • Cristian Mitrofan, vicepreședinte al Organizației Județene PNL – ”sub aspectul săvârșirii unei infracțiuni de folosire a influenței sau autorității de către o persoană care deține o funcție de conducere într-un partid, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite (art.13 din Legea 78/2000)”
  • Ovidiu Chiru, comisar superior la Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului Argeș – ”instigare la una dintre infracțiunile reținute în sarcina primului menționat”.

În ordonanța de efectuare în continuare a urmăririi penale se arată că ”în cauză există probe din care rezultă bănuiala rezonabilă de existență a infracțiunilor precizate”.

”În perioada aprilie – iulie 2021, Gheorghe Adrian Miuțescu, la instigarea lui Chiru Ovidiu, și-ar fi folosit influența și autoritatea ce decurg din funcția de președinte al Organizației Județene a partidului din care face parte, pe lângă conducerea Agenției Naționale pentru Protecția Consumatorului, pentru a determina numirea celui din urmă, dar și a unei alte persoane în funcții de conducere la Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorului Argeș”, au precizat procurorii DNA pe data de 12 noiembrie 2021.

”Postul vizat de Chiru Ovidiu fusese ocupat prin concurs de o altă persoană. În aceeași manieră, Gheorghe Adrian Miuțescu ar fi procedat pentru numirea unei persoane într-o funcție de conducere la Protecția Consumatorilor Regiunea Sud-Muntenia și de mutare a sediului Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea Sud-Muntenia de la Ploiești la Pitești”

DNA

Șeful PNL Argeș, acuzat de săvârșirea a 8 infracțiuni

În perioada iulie-august 2021, Gheorghe Adrian Miuțescu și-ar fi folosit influența și autoritatea pe lângă un înalt demnitar pentru menținerea/numirea în funcțiile de inspectori școlari și directori de școli a unor persoane agreate de PNL, aceste influențe fiind exercitate, totodată, potrivit procurorilor DNA și la conducerea Inspectoratului Școlar Județean Argeș.

Mai mult, Gheorghe Adrian Miuțescu ar fi procedat similar – în cursul lunii februarie 2020, precum și în lunile aprilie și august 2021  – pe lângă conducerea Companiei Naționale Poșta Română, în scopul angajării unei persoane la această instituție, respectiv a numirii unei alte persoane într-o funcție de conducere la nivel județean. 

”În cauza mediatizată prin comunicatul nr. 932/VIII/3 din data de 12 noiembrie 2021, în considerarea prevederilor legale și constituționale, procurorul șef al DNA a inițiat procedura necesară în vederea încuviințării, de către Camera Deputaților, a percheziției informatice în dosarul penal privind pe Miuțescu Gheorghe Adrian, în prezent deputat în Parlamentul României, suspect pentru săvârșirea a opt infracțiuni de folosire a influenței sau autorității de către o persoană care deține o funcție de conducere într-un partid, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite (art. 13 din Legea 78/2000)”, transmite DNA.

Procurorul șef al DNA a transmis procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PÎCCJ) referatul și dosarul penal care cuprinde 9 volume întocmite de procurorii din cadrul Serviciului teritorial Pitești, pentru a fi înaintate ministrului Justiției.

Percheziția informatică este o activitate prevăzută de Codul de procedură penală necesară pentru descoperirea și strângerea probelor în procesul penal, iar în cazul membrilor Parlamentului, efectuarea acestei activități este condiționată strict de votul plenului Camerei din care face parte parlamentarul respectiv.

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Starea de sănătate a Prințesei Kate Middleton s-a înrăutățit?! Gestul disperat al Prințului William
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Cât costă sicriul în care a fost depus trupul neînsuflețit al lui Costel Corduneanu. 'Stăpânul...
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe...
Filmul exploziei care a devastat, azi noapte, un bloc din Craiova: Țipete de groază și...
Cine este Mihaela, tânăra de 24 de ani care s-a aruncat în gol de la...
De ce trebuie să țină cont seniorii atunci când vine vorba de majorarea pensiilor. Află...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Studiu: Aproape jumătate dintre români preferă să aibă în case între 22 şi 24°C
A fost SPART codul celui mai TEMUT criminal în serie din istoria Americii
BANII AU INTRAT deja în conturi. Informația a fost deja confirmată oficial
Vica Blochina, în pragul sinuciderii. Ce a făcut fiul ei cu Pițurcă
Ce se întâmplă în aceste momente cu Naomy, personajul controversat și viral de la tv...
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO de la priveghi
Tavi Clonda s-a săturat de jignirile din mediul online! Artistul intenționează să îi blocheze pe...
Este sau nu 2 mai 2024 zi liberă legală? Angajații care vor avea parte de...
BANCUL ZILEI. Bulă îşi cumpără un taur viguros. Vine primarul:- Bulă, cât vrei pe el?
Corpul nu vrea de fapt să îmbătrânească, arată prima hartă a mușchilor umani