DNA solicită Camerei Deputaților încuviințarea percheziției informatice la șeful PNL Argeș. Ce acuzații îi sunt aduse deputatului Adrian Miuțescu

DNA solicită Camerei Deputaților încuviințarea percheziției informatice la șeful PNL Argeș. Ce acuzații îi sunt aduse deputatului Adrian Miuțescu
Publicat: 24/11/2021, 12:17

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) solicită Camerei Deputaților să încuviințeze efectuarea unei percheziții informatice la deputatul Gheorghe Adrian Miuțescu, șeful PNL Argeș.

Acesta este urmărit penal într-un dosar în care este acuzat că ar fi intervenit în numirea unui șef Autorității pentru Protectia Consumatorilor (ANPC).  Trebuie menționat că în același dosar mai sunt urmăriți penal și Gelu Tofan – viceprimar al municipiului Pitești și președintele organizației municipale a PNL -, Cristian Mitrofan, vicepreședinte al organizației locale, dar și Ovidiu Chiru, comisar superior la Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului Argeș.

  • Gheorghe Adrian Miuțescu, președinte al Organizației Județene Argeș PNL și deputat în Parlamentul României – ”sub aspectul săvârșirii a opt infracțiuni de folosire a influenței sau autorității de către o persoană care deține o funcție de conducere într-un partid, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite (art.13 din Legea 78/2000)”
  • Gelu Tofan, președinte al Organizației Pitești PNL și viceprimar al municipiului Pitești –  ”sub aspectul săvârșirii unei infracțiuni de folosire a influenței sau autorității de către o persoană care deține o funcție de conducere într-un partid, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite (art.13 din Legea 78/2000)”
  • Cristian Mitrofan, vicepreședinte al Organizației Județene PNL – ”sub aspectul săvârșirii unei infracțiuni de folosire a influenței sau autorității de către o persoană care deține o funcție de conducere într-un partid, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite (art.13 din Legea 78/2000)”
  • Ovidiu Chiru, comisar superior la Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului Argeș – ”instigare la una dintre infracțiunile reținute în sarcina primului menționat”.

În ordonanța de efectuare în continuare a urmăririi penale se arată că ”în cauză există probe din care rezultă bănuiala rezonabilă de existență a infracțiunilor precizate”.

”În perioada aprilie – iulie 2021, Gheorghe Adrian Miuțescu, la instigarea lui Chiru Ovidiu, și-ar fi folosit influența și autoritatea ce decurg din funcția de președinte al Organizației Județene a partidului din care face parte, pe lângă conducerea Agenției Naționale pentru Protecția Consumatorului, pentru a determina numirea celui din urmă, dar și a unei alte persoane în funcții de conducere la Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorului Argeș”, au precizat procurorii DNA pe data de 12 noiembrie 2021.

”Postul vizat de Chiru Ovidiu fusese ocupat prin concurs de o altă persoană. În aceeași manieră, Gheorghe Adrian Miuțescu ar fi procedat pentru numirea unei persoane într-o funcție de conducere la Protecția Consumatorilor Regiunea Sud-Muntenia și de mutare a sediului Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea Sud-Muntenia de la Ploiești la Pitești”

DNA

Șeful PNL Argeș, acuzat de săvârșirea a 8 infracțiuni

În perioada iulie-august 2021, Gheorghe Adrian Miuțescu și-ar fi folosit influența și autoritatea pe lângă un înalt demnitar pentru menținerea/numirea în funcțiile de inspectori școlari și directori de școli a unor persoane agreate de PNL, aceste influențe fiind exercitate, totodată, potrivit procurorilor DNA și la conducerea Inspectoratului Școlar Județean Argeș.

Mai mult, Gheorghe Adrian Miuțescu ar fi procedat similar – în cursul lunii februarie 2020, precum și în lunile aprilie și august 2021  – pe lângă conducerea Companiei Naționale Poșta Română, în scopul angajării unei persoane la această instituție, respectiv a numirii unei alte persoane într-o funcție de conducere la nivel județean. 

”În cauza mediatizată prin comunicatul nr. 932/VIII/3 din data de 12 noiembrie 2021, în considerarea prevederilor legale și constituționale, procurorul șef al DNA a inițiat procedura necesară în vederea încuviințării, de către Camera Deputaților, a percheziției informatice în dosarul penal privind pe Miuțescu Gheorghe Adrian, în prezent deputat în Parlamentul României, suspect pentru săvârșirea a opt infracțiuni de folosire a influenței sau autorității de către o persoană care deține o funcție de conducere într-un partid, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite (art. 13 din Legea 78/2000)”, transmite DNA.

Procurorul șef al DNA a transmis procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PÎCCJ) referatul și dosarul penal care cuprinde 9 volume întocmite de procurorii din cadrul Serviciului teritorial Pitești, pentru a fi înaintate ministrului Justiției.

Percheziția informatică este o activitate prevăzută de Codul de procedură penală necesară pentru descoperirea și strângerea probelor în procesul penal, iar în cazul membrilor Parlamentului, efectuarea acestei activități este condiționată strict de votul plenului Camerei din care face parte parlamentarul respectiv.

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică – editorialist GÂNDUL.RO, scriind articole de investigație, politică internă, politică citeste mai mult
ŞOC! Bărbatul celebru adorat de întreaga ţară a violat o adolescentă de 16 ani. Mama...
EI au câștigat Asia Express! S-a aflat înainte de finală: „A ieșit o întreagă...”
FOTO. Nepoata lui Petre Roman, apariție controversată în costum de baie!
Alimentul-minune care repară ficatul bolnav. Ce să mănânci pentru un ficat sănătos
Gigi Becali, martor la tentativa de asasinat asupra lui Nuțu Cămătaru! Cine ar fi încercat...
Cercetătorii au dezvoltat medicamentul pentru diabetul de tip 1, care ar putea înlocui clasica injecţie
Trecerea de la cutie manuală la cutie automată. Avantaje și dezavantaje
BANCUL ZILEI – O blondă dotată, pe plajă la nudiști, intră în vorbă cu doi...
Africa de Sud a detectat o nouă variantă de coronavirus. B.1.1.529 are un număr mare...
EI au câștigat Asia Express! S-a aflat înainte de finală: „A ieșit o întreagă...”
Cât de MARE trebuie să fie? Răspunsul care îi LINIȘTEȘTE pe mulți bărbați
Medic: Varianta Omicron afectează mai ales persoanele tinere
Au fost prinși cu serialul „Squid Game” în Coreea de Nord. Ce a urmat e...
Carantină obligatorie timp de 14 zile. Măsura ȘOC anunțată de Alexandru Rafila
Descoperire uriașă despre Pfizer! Toți cei vaccinați trebuie să afle ce efect are
Doliu în lumea modei! S-a stins din viață la doar 41 de ani, după o...
Schimbări majore pe piaţa RCA pentru şoferi. Preţurile de acum vor fi istorie
În urmă cu 15 ani, dădea cu mopul într-un Lidl din Germania, iar acum conduce...