„Don Euro”, un fost preot care cheltuia banii enoriașilor în cluburi și pe diamante, condamnat la 7 ani și jumătate de închisoare

„Don Euro”, un fost preot care cheltuia banii enoriașilor în cluburi și pe diamante, condamnat la 7 ani și jumătate de închisoare
Sursa foto: fanpage.it
Publicat: 04/02/2022, 12:29
Actualizat: 04/02/2022, 12:31

Un fost preot italian, cunoscut sub numele de „Don Euro” pentru cererile sale constante de bani de la enoriașii săi, a fost închis pentru șantajarea unui fost episcop.

Luca Morini, care și-a pierdut statutul de preot după o serie de scandaluri, a fost condamnat la șapte ani și jumătate de închisoare, notează BBC.

El a mai fost condamnat pentru uzurparea identității, după ce i-a furat identitatea unui judecător în timp ce angaja lucrători sexuali.

El a fost scutit de alte acuzații, inclusiv de șantajarea unei călugărițe.

Morini era preot în Pontasserchio, un oraș toscan de 2.600 de locuitori, la nord de Pisa. La început s-a crezut că este bun, dar în curând și-a câștigat porecla de „Don Euro” pentru cererile sale constante de contribuții din partea enoriașilor.

Potrivit presei italiene, Morini a cheltuit banii pe care i-a adunat nu pe biserica sa, ci pe petreceri, cluburi și diamante.

Condamnarea actuală se referă la fostul episcop de Massa Carrara, Giovanni Santucci, care ar fi fost șantajat să-i împrumute lui Morini sute de mii de euro și să-i cumpere o casă.

Morini a fost, de asemenea, obligat să plătească 14.000 de euro drept despăgubire către patru bărbați pentru că și-au asumat o identitate falsă.

Procurorii au cerut o pedeapsă mai dură, dar aceasta a fost redusă pentru că instanța a decis că Morini suferă de o boală psihică.

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în presă la televiziunea locală Iași TV Live și la săptămânalul 7Est, în anul 2010. Ulterior, citeste mai mult