Dorința Ucrainei de a negocia cu Rusia scade „cu fiecare nou Bucea și cu fiecare nou Mariupol”, spune Zelenski

Dorința Ucrainei de a negocia cu Rusia scade cu fiecare nou Bucea și cu fiecare nou Mariupol, spune Zelenski
Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski / Sursa Foto: Facebook
Publicat: 11/05/2022, 18:31

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a avertizat că răbdarea Kievului se epuizează în ceea ce privește negocierile cu Rusia, având în vedere dovezile tot mai numeroase de atrocități comise de armata rusă, într-un discurs virtual adresat miercuri studenților universitari francezi.

„Suntem pregătiți să purtăm aceste negocieri, aceste discuții, atâta timp cât nu este prea târziu”, a declarat Zelenski.

„Cu fiecare nou Bucea, cu fiecare nou Mariupol, cu fiecare nou oraș în care există zeci de morți, cazuri de viol, cu fiecare nouă atrocitate, dispare dorința și posibilitatea de a negocia, precum și posibilitatea de a rezolva această problemă într-o manieră diplomatică”, a adăugat el.

Zelenski și-a exprimat, de asemenea, determinarea ca Ucraina să câștige războiul și să recupereze toate teritoriile care aparțin Ucrainei, potrivit CNN.

El a reiterat necesitatea ca țara sa să adere la Uniunea Europeană, făcând apel la pași semnificativi pentru a include Ucraina în această uniune.

„Ucraina nu va face decât să întărească alte state, armata noastră și-a demonstrat capacitățile. Poporul nostru și-a dovedit capacitatea”, a declarat Zelenski.

Președintele Franței, Emmanuel Macron, a atras luni atenția că o eventuală aderare a Ucrainei la Uniunea Europeană ar putea dura „decenii”, risipind, astfel, speranțele Kievului referitoare la o aderare rapidă a țării la Blocul comunitar.

În același timp, Macron a propus crearea, în paralel cu UE, a unei noi „comunități politice europene”, care va putea include state precum Marea Britanie