Dosare penale după Congresul PNL, pentru nerespectarea normelor sanitare. Acuzațiile sunt de abuz în serviciu şi zădărnicirea combaterii bolilor

Dosare penale după Congresul PNL, pentru nerespectarea normelor sanitare. Acuzațiile sunt de abuz în serviciu şi zădărnicirea combaterii bolilor
Congresul PNL, de la Romexpo. Sursa FOTO - Facebook Ionuț Moșteanu
Publicat: 08/12/2021, 16:21
Actualizat: 08/12/2021, 16:24

Procurorii au deschis două dosare penale în care sunt efectuate verificări în legătură cu nerespectarea normelor sanitare de prevenire a răspândirii epidemiei de COVID-19 în timpul desfăşurării Congresului Partidului Naţional Liberal (PNL) la Romexpo pe 25 septembrie.

Surse judiciare au declarat miercuri, pentru Agerpres, că cele două dosare nu sunt instrumentate de procurorii de la Secţia de Urmărire Penală şi Criminalistică din cadrul Parchetului General, ci de alte unităţi subordonate.

Dosarele au fost deschise in rem şi vizează săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu şi zădărnicirea combaterii bolilor.

PNL a fost amendat deja cu 10.000 de lei de către Poliţia Capitalei, după Congresul din 25 septembrie, pentru nerespectarea normelor de protecţie sanitară, respectiv pentru că nu au fost luate măsurile necesare pentru a-i determina pe participanţi să poarte mască şi să păstreze distanţarea fizică.

De asemenea, Poliţia Capitalei a sancţionat firma de pază de la Congresul PNL cu o amendă de 5.000 de lei pentru că avea obligaţia, conform contractului încheiat cu organizatorii, să înştiinţeze de urgenţă cu privire la nereguli – nerespectarea distanţei fizice şi nepurtarea corespunzătoare a măştii de protecţie.


Vă recomandăm și:

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2001, iar în 2002 se angaja deja la portalul Apropo.ro, care aparținea Agenției de știri Mediafax, citeste mai mult