Două adolescente, aflate în evidența serviciului de asistență socială, s-au aruncat împreună de la etajul 13 al unui bloc. Fetele au lăsat bilete de adio

Două adolescente, aflate în evidența serviciului de asistență socială, s-au aruncat împreună de la etajul 13 al unui bloc. Fetele au lăsat bilete de adio
Publicat: 22/07/2021, 00:34
Actualizat: 22/07/2021, 00:37

Două fete de 15 și 17 ani din Bălți, Republica Moldova, s-au aruncat de la etajul 13 al unui bloc. Tinerele nu au avut nicio șansă de supraviețuire. Cele două erau în evidența serviciului de asistență socială din oraș. Ambele fete au lăsat bilete de adio.

Potrivit poliției, cadavrele celor două tinere au fost găsite lângă scara unui bloc de locuințe din Bălți, dar în care niciuna dintre victime nu locuia.

Adolescenta de 17 ani chiar locuia la Centrul de plasament temporar a copiilor în situație de risc „Drumul spre casă”, din Bălți, unde primea și consiliere psihologică, iar cealaltă adolescentă, de 15 ani, locuise acolo în luna aprilie a acestui an.

Cele două adolescente au ajuns la Centru din cauza conflictelor pe care le aveau cu părinții. Fata de 15 ani a stat acolo o singură lună, în aprilie 2020, iar cea de 17 ani locuia acolo din luna aprilie până în prezent. De dimineață, fata a plecat la cursurile de frizer pe care le urma, afirmă asistenta socială, potrivit Jurnal.md.

„Astăzi minora a fost petrecută la școală, frecventează cursuri de frizerie. Era veselă, a spus că revine la 12, imediat după școală. Nu am observat nimic suspect”, a declarat Ana Arman, asistentă socială la Centrul de plasament.

Din cauza relațiilor tensionate cu părinții, adolescenta de 17 ani locuia la centru. Potrivit asistenței sociale, în perioada în care locuia acasă fata mai avut tentative de suicid.

Adolescenta de 15 ani a locuit la Centrul de plasament doar o lună, în aprilie.

„S-a lucrat cu minora, cu familia, iar peste o lună a fost reintegrată în familie și locuia cu mama”, a mai spus asistenta socială.

Directoarea unui centru de plasament din oraş, susţine că una dintre ele a fost reintegrată în familie acum câteva luni.

„Din câte cunosc, Ecaterina a fost plasată mai devreme de inspectoratul de poliţie, dar Anastasia s-a adresat personal la direcţia de asistenţă socială. Nu avea unde dormi şi s-a adresat la centru să aibă grijă cineva de ea”, a declarat directorul centrului de plasament „Drumul spre casă”, Natalia Şevciuc.

Ambele fete au lăsat și bilete de adio

Ambele fete au lăsat biletele de adio, dar niciuna dintre ele nu a menționat motivul pentru care și-au pus capăt zilelor.

În unul dintre bilețele, una dintre adolescente își cere iertare de la mama sa și îi spune că o iubește. În cel de-al doilea bilet de adio, una dintre fete își cere iertare de la cineva pe care nu a reușit să-l scoată din pușcărie.

Acum urmează ca poliția să stabilească toate circumstanțele în care s-a produs tragedia.

Citește și: O bloggeriță din Chișinău s-a aruncat de la etajul 14. Ce a scris în biletul de adio