Două persoane vaccinate anti-COVID-19, trecute pe lista deceselor provocate de virus

Două persoane vaccinate anti-COVID-19, trecute pe lista deceselor provocate de virus
Coronavirus în România. Bilanț 14 aprilie 2021: 4.076 cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2. Numărul de decese scade
Publicat: 30/03/2021, 09:34

Doi oameni au murit după prima doză de vaccin anti-COVID-19, dar au fost raportați pe lista deceselor provocate de coronavirus.

Din primele informații, la imunizare au fost utilizate tipuri de vaccinuri diferite, dar ambele persoane sufereau și de alte afecțiuni, scrie antena3.ro.

Cele două persoane figurează pe lista celor morți de COVID, raportată în cursul zilei de luni.

Discutăm despre un bărbat de 51 de ani, care a murit pe 28 martie la spitalul din Mangalia. El fusese vaccinat în urmă cu câteva zile cu o doză din serul AstraZeneca.

Acesta ar fi suferit și de alte boli, precum diabet zaharat, dar și hepatită și alte afecțiuni.

A doua persoană este o femeie de 74 de ani din Constanța, care avea probleme de sănătate. Suferise recent un AVC și avea probleme cu hipertensiunea arterială și alte afecțiuni asociate.

Autoritățile au demarat o anchetă pentru a stabili dacă decesul celor doi a avut legătură cu vaccinul administrat anterior.

Risc rar de tromboză în urma vaccinării cu serul de la AstraZeneca. Anunțul făcut de Agenţia Franceză a Medicamentului

Agenţia Franceză a Medicamentului (ANSM) a confirmat existența unui risc rar de tromboză cauzată de vaccinarea cu serul de la AstraZeneca, dar a precizat că raportul între beneficii și riscuri este unul favorabil.

Ministerul Sănătăţii: Ne aşteptăm ca vaccinarea cu Johnson & Johnson să înceapă la jumătatea lunii aprilie

Vaccinarea cu Johnson & Johnson ar urma să înceapă în România de la jumătatea lunii aprilie, a anunțat Ministerul Sănătăţii.

CTP s-a răzgândit! Motivul pentru care nu se mai vaccinează cu AstraZeneca: „Am încetat să…”

Gazetarul Cristian Tudor Popescu anunțase că se vaccinează cu serul AstraZeneca, dar a renunțat la programare, deoarece aceasta întârzie. Au trecut 10 zile și CTP tot nu au fost chemat la vaccin! CTP speră ca noua programare să îi aducă vaccinarea cât mai rapid, indiferent de ce vaccin va fi vorba.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie la citeste mai mult