Magda Bistriceanu, după ce Ludovic Orban a acuzat noua conducere PNL că a făcut praf partidul: ”Eu m-am tot întrebat ce consumă Superman… Orban știe!”

Magda Bistriceanu, după ce Ludovic Orban a acuzat noua conducere PNL că a făcut praf partidul: ”Eu m-am tot întrebat ce consumă Superman… Orban știe!”
Magda Bistriceanu
Publicat: 26/10/2021, 14:35
Actualizat: 26/10/2021, 14:43

Ludovic Orban va activa ca deputat neafiliat, după ce marți – 26 octombrie – a anunțat că părăsește grupul parlamentar PNL. Analistul Politic Magda Bistriceanu a reacționat după declarația fostului președinte PNL, cu atât mai mult cu cât, în ultima perioadă, și-a pus unele întrebări referitoare la actualul președinte al partidului, Florin Cîțu.

Ludovic Orban a precizat că ”PNL a fost făcut praf” și că noua conducere este ”ruptă de realitate” și ar trebui să plece acasă.

”Ceea ce s-a întâmplat în ultimele patru luni depăşeşte orice imaginaţie, atâtea acţiuni politice  îndreptate împotriva intereselor României nu mi-a fost dat să văd. A fost făcut praf principalul partid de guvernământ, coaliţia şi cetăţeanul român a fost lăsat fără Guvern cu capacitate deplină de exerciţiu, oferind un circ politic pe care marea majoritate a populaţiei îl respinge. Nu pot să fiu părtaş la acest lucru, numai lobotomizat aş putea sta pasiv la acest atentat împotriva interesului naţional”, a spus Ludovic Orban. (mai multe detalii AICI)

”Sunt un om cu conştiinţă, care îşi iubeşte ţara, iar aceasta este o formă de protest. Nu îmi dau încă demisia din PNL, partidul căruia i-am dedicat toată viaţa”

Ludovic Orban

Magda Bistriceanu, ironică, este convinsă că Ludovic Orban deține informații esențiale în context

Magda Bistriceanu a ridicat, ironică, mai multe semne de întrebare, în încercarea de a analiza ”mutările” făcute de Florin Cîțu, atât înainte de congresul PNL unde a câștigat funcție de președinte al partidului, dar și după.

Analistul politic se întreba, la un moment dat, ”ce fumează Superman” (n.red. – deja celebra poreclă a lui Florin Cîțu), sau dacă liberalii vor renunța la acesta după Klaus Iohannis îl desemnase pe Dacian Cioloș să preia funcția de premier interimar. De data aceasta, Magda Bistriceanu ajunge la concluzia că Ludovic Orban este cel care știe, cu adevărat, cum se prezintă situația.

”Orban a demisionat din grupul Parlamentar PNL: «PNL a fost făcut praf! Conducerea ruptă de realitate din cauza unui nor de prafuri trebuie sa se ducă acasă». Și eu m-am tot întrebat ce consumă Superman… Orban știe!”, concluzionează Magda Bistriceanu în mediul online.

Citește și: 

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică – editorialist GÂNDUL.RO, scriind articole de investigație, politică internă, politică citeste mai mult