Ela Crăciun te învață cum să eviți GREȘELILE care îți pot distruge vacanța

Ela Crăciun te învață cum să eviți GREȘELILE care îți pot distruge vacanța
Ela Crăciun, în vacanță cu familia
Publicat: 07/08/2023, 15:15
Actualizat: 09/08/2023, 00:15

Momentul așteptat cu nerăbdare de mai toate familiile este cel al plecării în vacanță, iar pentru a ne bucura din plin de clipele petrecute împreună, chiar și în compania celor mici, vedeta tv Ela Crăciun știe cel mai bine că trebuie să ținem cont de un set de reguli foarte clar.

Cu o experiență impresionantă, atunci când vine vorba despre creșterea copiilor de vârste și generații diferite, Ela Crăciun este cu siguranță o expertă și în materie de călătorit alături de copii.

Pentru a se bucura de clipe de liniște și a fi mereu în siguranță, atunci când relaxarea este pe primul loc, Ela Crăciun a dezvoltat un set de reguli de la care nu se abate niciodată.

Ela Crăciun… momente tandre în vacanță, alături de soțul său

În primul rând, atunci când ne aflăm în vacanță cu întreaga familie, este foarte importat să nu subestimăm importanța hidratării, motiv pentru care Ela Crăciun recomandă să avem mereu la îndemână o sticlă cu apă, din care celor mici să li se reamintească să bea regulat.

„Băuturile acidulate și cu îndulcitori nu sunt recomandate în zilele caniculare. Zahărul poate duce la deshidratare. Totuși, consumul moderat de sucuri naturale sau înghețată de fructe făcută în casă poate fi o alternativă sănătoasă pentru a satisface pofta de dulce a copiilor, fără a le afecta sănătatea. Cum îți dai seama dacă copilul nu a băut suficientă apă: buze uscate, urină închisă la culoare, oboseală excesivă. În această situație, nu trebuie să îi dai lichide în exces într-un timp scurt. Încurajează-l să bea înghițituri mici și frecvente pentru a se rehidrata treptat”, explică Ela Crăciun.

O altă regulă extrem de importantă de urmat în vacanțe este cea a respectării programului de somn, pentru a evita tantrumurile (manifestări de furie la copiii mici-n.r.) și a nu distruge rutina construită cu greu acasă.

Totodată vacanța este momentul ideal pentru a-i învăța pe cei mici cum să interacționeze cu mediu înconjurător, fără a li se permite accesul pe telefoanele mobile.

„Chiar și în timpul liber, este important să nu permitem copiilor să petreacă prea mult timp pe telefoane sau cu jocuri video. Aceste activități pot limita interacțiunea reală cu prietenii sau familia. Încurajează copiii să facă activități interactive și sociale, precum jocuri în aer liber sau explorarea naturii. Comunicarea și interacțiunea sunt esențiale pentru dezvoltarea emoțională și socială”, declară Ela.

Alte elemente extrem de folositoare în asigurarea bunei desfășurări a vacanței noastre sunt: folosirea cremei de protecție solară, chiar și în timpul unei plimbări în parc sau în oraș, și alegerea hainelor din materiale cât mai ușoare și respirabile, cum ar fi cele din bumbac și in.

Atunci când apetitul copiilor este redus în vacanță nu trebuie să ne impacientăm, consideră Ela Crăciun, ci în schimb să le oferim fructe și legume proaspete.

În plus, „ochelarii de soare de calitate, cu protecție UV corespunzătoare pentru ochii sensibili, poate ajuta la reducerea expunerii la radiațiile UV și la prevenirea problemelor oftalmologice. Dacă plecați departe de casă, puneți în bagaj și un kit de prim ajutor pentru a trata eventualele mușcături sau înțepături de insecte, dar și haine lungi, pentru serile în care devin foarte active”, consideră celebra mămică.

Odată luate în calcul aceste sfaturi, cu siguranță șansele unei vacanțe reușite cresc considerabil, iar mămicile vor avea cu siguranță timp să se bucure și ele de câteva clipe binemeritate de respiro.

Autoare a trei volume de succes dedicate creșterii copiilor și eficientizării vieții de familie, Ela Crăciun a absolvit de curând cursul de parenting conștient al celebrei doctor Shefali.

Vă recomandăm și:

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O fetiță de 4 ani a murit după ce ar fi mâncat macrou congelat. Bunica...
Florin Piersic, internat în stare gravă la Terapie Intensivă! Infecția s-a extins, iar actorul ar...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Digi RCS-RDS, cadou de Paște pentru toți abonații din România: toate facturile la jumătate de...
Dieta biochimică a lui Ion Iliescu | Ce mănâncă, de fapt, fostul președinte la 94...
ANIMAŢIE. Accidentul teribil din Mangalia. Şoferul a murit, iar pasagerul şi-a pierdut o mână: "Mamă,...
Florin Piersic, în stare gravă! Breaking news!
Sicriu în formă de mașină, trandafiri albi și dedicații pe bandă rulantă! Imaginile durerii de...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Cum poți stinge martorul pentru sonda Lambda? Ce alte probleme indică „check engine”?
Ursula von der Leyen întinde mâna extremei drepte pentru o colaborare după alegerile europarlamentare
Simbolul ASCUNS în logo-ul NASA! Spune TOTUL despre adevăratul scop al agenției
TOŢI cei cu TELEFOANE mobile sunt obligați să respecte din 29 aprilie. Guvernul a dat...
Program magazine 1 mai 2024. Orarul Lidl, Kaufland, Auchan, Penny, Carrefour, Profi, Mega Image și...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"Zici că era la sala de fitness". Iulia Vântur, concert live! Blondina a fost criticată...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Mâncarea preferată a românilor de 1 Mai. Care a fost cea mai scumpă comandă?