Elena Udrea, în fața judecătorilor bulgari pentru a fi extrădată. Când ar putea ajunge înapoi în țară

Elena Udrea, în fața judecătorilor bulgari pentru a fi extrădată. Când ar putea ajunge înapoi în țară
Sursa: MEDIAFAX FOTO
Publicat: 08/04/2022, 11:18
Actualizat: 08/04/2022, 14:40

Elena Udrea va fi dusă vineri în fața magistraților din Bulgaria, care vor judeca cererea de extrădare. Fostul ministru și-a petrecut noaptea în arest la Frontiera Petrici și ar putea fi adusă înapoi în țară până luni, potrivit digi24.ro

Elena Udrea, condamnată joi la șase ani de închisoare în dosarul „Gala Bute”, a fost prinsă în Bulgaria, după ce fugise în cursul zilei din România, prin Vama Giurgiu. Potrivit jurnaliștilor din Bulgaria, Udrea a fost reținută inițial pentru 24 de ore, în baza unui mandat european de arestare emis de autoritățile din România. Ulterior, ordonanța arestării a fost prelungită încă 72 de ore.

Potrivit unor surse, Udrea ar fi fost prinsă în timp ce încerca să treacă granița către Grecia, pe la vama Kulata – Promachonas.

Aceasta a fost o operațiune-record a Poliției Române, Elena Udrea fiind prinsă în două ore și jumătate de la momentul semnării mandatului european de arestare (semnat la ora 15:30).

Elena Udrea a fost condamnată în dosarul „Gala Bute”

Elena Udrea a fost condamnată, joi, de un complet de cinci judecători al Înaltei Curți de Casație și Justiție, la șase ani de închisoare cu executare în dosarul „Gala Bute”. Decizia este definitivă și nu mai poate fi contestată.

Conform încheierii de ședință, completul a respins ca nefondate contestațiile în anulare formulate de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație şi Justiție – Direcția Națională Anticorupție şi Elena Udrea și ceilalți condamnaţii în dosar, Liberiu Tudor Breazu, Gheorghe Nastasia şi Rudel Obreja împotriva deciziei penale nr. 93 din 5 iunie 2018, pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în complet format din cinci judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.