Exmatriculată de la Facultatea de Teologie cu cinci ani înainte să fie condamnată definitiv pentru fapte de corupție, Elena Udrea ar fi solicitat, în închisoare, să stea de vorbă cu un pastor penticostal. De altfel, înainte să fie închisă, fosta candidată la președinție, la alegerile din 2014, se declara o „practicantă religioasă, interesată de credință și influențele credinței asupra vieții noastre”.
Elena Udrea a fost trimisă în judecată în anul 2015, după ce procurorii DNA au acuzat-o de fapte de corupție în legătură cu „Gala Bute”. Anchetatorii au probat că Udrea ar fi coordonat un sistem prin care persoane apropiate ei au încasat, în total, în jur de trei milioane de euro de la reprezentanții unor firme, pentru a le garanta plata la timp a lucrărilor finanțate de Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului, pe care îl conducea la acea vreme.
În ciuda problemelor cu legea, Elena Udrea s-a înscris în 2016 la masterul „Consiliere Pastorală și Asistență Psihosocială” din cadrul Facultății de Teologie Ortodoxă a Universității „Babeș-Bolyai”.
În toamna lui 2017, masteranda Elena Udrea a fost exmatriculată și a simțit nevoia să explice situația prin intermediul unui mesaj pe care l-a postat pe contul de Facebook.
„Îmi pare rău că nu am reușit să termin acum cursurile de master, pentru că pur și simplu nu am timpul necesar și mai ales nu am starea de spirit pentru a studia temeinic teologia în aceasta perioadă. Eu am ales să fac acest masterat din pasiune, nu pentru CV, ca urmare dorința mea este chiar să cercetez, să aflu lucruri, nu să trec examenele cum își iau alții „doctoratele”.
Când am început, aveam un dosar penal în instanță, acum am trei!!!!!!, am câte 5, 6 termene pe lună, mii de pagini de citit, apărări de pregătit… aproape tot timpul meu e dedicat acestei saga penale… După ce se va termina, voi relua cu siguranță cursurile. Până atunci, rămân aceeași practicantă religioasă și la fel de interesată de credința și influențele credinței asupra vieții noastre”, a scris atunci Elena Udrea pe Facebook.
Elena Udrea anunțase, în 21 septembrie 2016, că s-a înscris la un master de Consiliere Pastorală și Asistență Psihosocială, la Universitatea „Babeș-Bolyai”, cu intenția de a înființa un Institut al Fericirii, unde să ajute în mod gratuit oamenii să își rezolve problemele cu ajutorul religiei.
Surse din cadrul Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP) au declarat, în exclusivitate pentru Gândul, că Elena Udrea ar fi făcut, recent, o solicitare pentru a primi consiliere religioasă de la un pastor penticostal.
Cererea deținutei s-ar fi aprobat, iar aceasta ar fi avut o întrevedere cu reprezentantul cultului penticostal. Sursele citate au menționat că întâlnirea ar fi avut un caracter privat, iar Elena Udrea nu a avut de pe urma acesteia niciun beneficiu ca deținut.
Cultul penticostal este foarte răspândit în rândul deținuților. Unii dintre cei mai cunoscuți infractori care au decis să renunțe ca credința ortodoxă sunt Alexandru Ilie, zis Sandu Geamănu, Vasile Balint, alias Sile Cămătaru, și Gheorghe Dincă, supranumit Monstrul din Caracal.
CITEȘTE ȘI: