Este haos în actele lui Nicușor Dan prin care a semnat numiri în funcții. Cum a dispus șefa de cabinet a primarului un referat disciplinar înainte ca ea să fie numită pe acest post

Publicat: 21/06/2022, 17:54

Potrivit unor documente intrate în posesia Gândul, Andreea Miu, șefa de cabinet a lui Nicușor Dan, a făcut recent o sesizare disciplinară cu privire la o angajată a Primăriei Capitalei, chiar dacă la data la care a formulat respectivul referat ea nu era numită în funcție. Cum justifică reprezentanții Primăriei Capitalei această situație.

Andreea Miu, în prezent șefa de cabinet a lui Nicușor Dan, semna pe data de 18 aprilie 2022 un referat – sesizare cu privire la faptul că o angajată a Primăriei Capitalei, pe funcția de consilier a primarului, absentase o perioadă de 10 zile de la muncă.

Sesizarea din data de 18 aprilie a Andreei Miu este făcută în calitate de Director de Cabinet al Primarului, ori ea a fost numită pe această funcție o zi mai târziu, pe data de 19 aprilie, așa cum reiese din documentele obținute de Gândul.

Potrivit reprezentanților Primăriei Capitalei, Andreea Miu ar fi avut o „notă de serviciu” pentru a prelua responsabilitatea de Director de Cabinet, după „dispariția” fostului șef de cabinet, Mihai Poenaru.

„În virtutea acestei note a făcut Andreea Miu referatul din data de 18 aprilie”, este justificarea celor de la PMB.

În ceea ce-l privește pe Mihai Poenaru, acesta s-a cerut la începutul anului în concediu fără plată, după declanșarea anchetei privind numirile în funcții de la PMB.

O fostă angajată la primăria condusă de Clotilde Armand s-a transferat la Nicușor Dan într-o zi de… duminică!

Acesta nu este singurul exemplu care arată haosul administrativ din Primăria Capitalei, mai ales în ceea ce privește numirile în funcții din acestă instituție.

Gândul a dezvăluit recent cum Nicușor Dan a semnat o dispoziție pentru o angajare cu începere dintr-o zi de duminică.

Este vorba de Georgeta Ropotaru, care s-a transferat de la Primăria Sectorului 1 la Direcția Urmărire Acte Administrative din Primăria Capitalei începând cu data de 13 martie 2022, zi care a picat duminica. Practic, Georgeta Ropotaru și-a început noul job într-o zi în care nu putea fi angajată.

Mai mult, Nicușor Dan a semnat dispoziția de angajare pe data de 16 martie, adică la trei zile de la încadrarea în funcție a Georgetei Ropotaru.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase