Modul halucinant prin care se fac numirile la Primăria Capitalei: O fostă angajată la primăria condusă de Clotilde Armand s-a transferat la Nicușor Dan într-o zi de… duminică! Dispoziția edilului, semnată ulterior!

Modul halucinant prin care se fac numirile la Primăria Capitalei: O fostă angajată la primăria condusă de Clotilde Armand s-a transferat la Nicușor Dan într-o zi de... duminică! Dispoziția edilului, semnată ulterior!
Publicat: 20/06/2022, 10:54
Actualizat: 20/06/2022, 11:43

Georgeta Ropotaru s-a transferat de la Primăria Sectorului 1 la Direcția Urmărire Acte Administrative din Primăria Capitalei începând cu data de 13 martie 2022, zi care a picat duminica. Practic, Georgeta Ropotaru și-a început noul job într-o zi în care nu putea fi angajată. Mai mult, Nicușor Dan a semnat dispoziția de angajare pe data de 16 martie, adică la trei zile de la încadrarea în funcție a Georgetei Ropotaru.

O angajată din Primăria Capitalei, cu funcția de referent superior în cadrul departamentului Arhivă Acte Administrative, scoate la lumină nereguli grave în ceea ce privește numirile în funcții la instituția condusă de Nicușor Dan.

Elena Mihart a făcut recent o sesizare către Agenția Națională a Funcționarilor Publici (ANFP), în care arată cum se fac angajările la Primăria Capitalei.

„Doresc să vă aduc la cunoștință încălcarea art. 15 din Constituția României și a Codului Administrativ, ca fiind o practică ce se aplică constant și permanent în majoritatea întocmirii dispozițiilor primarului general privind numirea / modificarea raportului de serviciu, atât pentru personal contractual cât și pentru cei numiți în funcții”, se arată în sesizarea angajatei din PMB.

Un exemplu oferit de Elena Mihart este cel de numire a Georgetei Ropotaru în funcția de expert în cadrul Direcției Generale Administrative și Relația cu CGMB – Direcția Administrare Publică – Serviciul Evidență Urmărire Acte Administrative, cu un salariu de bază de peste 10 mii de lei, plus spor de 1.356 de lei, venit la care se adaugă și indemnizația de hrană de aproape 400 de lei.

Marius Ghincea, fost prefect PSD al Capitalei, a condus departamentul unde a fost numită Ropotaru

Astfel, în sesizarea făcută de referentul PMB se arată:

„Halucinant este faptul că Dispoziția Primarului General spune „începând cu data de 13.03.2022” se face încadrarea persoanei, doar că această dată a fost într-o zi de duminică (zi nelucrătoare), iar direcția juridică semnează dispoziția în data de 14.03.2022, iar peste alte două zile, pe 16.03. este semnată și de primar”, se arată în sesizarea Elenei Mihart, care cere astfel ca Agenția Funcționarilor Publici să facă demersuri pentru îndepărtarea acestor situații.

Potrivit surselor Gândul, cei de la ANFP au precizat că spețele din sesizare sunt de competența Prefecturii Municipiului București.

Georgeta Ropotaru a fost transferată la PMB de la Serviciul Tehnică Legislativă, Secretariat și Arhivă de la primăria condusă de Clotilde Armand.

Ropotaru a fost „unsă” pe funcția de „expert” în departamentul care până anul trecut a fost condus de Marius Ghincea, fost prefect PSD al Capitalei, până în 2019.

După plecarea PSD de la guvernare, în 2019, Marius Ghincea s-a întors la Primăria Generală, unde, în mandatul Gabrielei Firea, a fost numit director general Direcției Generale Administrație și relația cu CGMB.

Din mai 2021, Ghincea s-a transferat pe funcția de secretar general al Prefecturii Ilfov.

Nu doar angajarea Georgetei Ropotaru este una controversată.

Ancheta la DNA privind numirile în funcții la Primăria Capitalei

La începutul anului, numirile și delegările consilierilor primarului general au fost verificate de procurorii DNA, în dosarul în care anchetatorii au făcut trei percheziții, la sediul Primăriei Capitalei.

Procurorii au cerut primarului general în ianuarie să le pună la dispoziție mai multe documente din perioada 1 octombrie 2020 – 31 iulie 2021.

Este vorba despre toate dispozițiile primarului general prin care au fost angajate persoane la cabinetul edilului, toate contractele de muncă încheiate cu aceste persoane, dar și fișa postului lor.

În plus, anchetatorii au cerut și toate dispozițiile de încetare a raporturilor de muncă a persoanelor numite în cadrul cabinetului primarului general, dar și dispozițiile de delagare și detașare a angajaților Primăriei.

 

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Restricții la o mare bancă din România. Cum vor fi afectați clienții
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Hugh Grant a renunțat la procesul împotriva tabloidului The Sun