Eugen Iancu (Colectiv), despre „fuga” lui Piedone: „Ar fi fost jenant să nu avem pe cine să arestăm peste cinci zile” | DECLARAȚII EXCLUSIVE

Eugen Iancu (Colectiv), despre „fuga” lui Piedone: „Ar fi fost jenant să nu avem pe cine să arestăm peste cinci zile” | DECLARAȚII EXCLUSIVE
Publicat: 29/04/2022, 14:40

Eugen Iancu, tatăl unui tânăr care a murit la Colectiv, și președinte al Asociației Colectiv GTG 3010, a declarat, pentru Gândul, că în cazul în care Piedone ar fi fugit din țară înainte de pronunțarea sentințelor în dosarul tragediei din 2015, „ar fi fost jenant” ca edilul să nu poată fi arestat.  

„Este bine că a fost oprit, pentru că dacă într-adevăr era o tentativă de fugă din partea lui Piedone, ar fi fost jenant să ne trezim peste cinci zile, la pronunțarea în dosarul Colectiv, că nu mai avem pe cine aresta. Mă bucur că autoritățile au acționat în acest sens”, a declarat Eugen Iancu pentru Gândul.

În ceea ce privește pronunțarea în dosarul Colectiv, care este programată marți, pe 3 mai, Eugen Iancu spune că speră la un final în aceast dosar.

„Eu sper să fie finalul, pentru că am obosit, și sper să avem o decizie, indiferent cum ar fi… copiii noștri nu-i aduce nimeni înapoi. Îmi doresc dreptate, și dreptatea aceasta să fie un semnal pentru schimbare, pentru că, din păcate, iată, avem aproape 7 ani și nu s-a produs nimic în zona aceasta a schimbării, pe care eu personal mi-o doream foarte mult. Nu avem spitale, nu avem o lege a funcționării spațiilor publice, nu avem nimic. Așa nu se mai poate”, a mai declarat Eugen Iancu.

Piedone a fost oprit pe Otopeni de către procurorii DNA

Cristian Popescu Piedone ar fi fost ridicat vineri de procurorii DNA, de pe Aeroportul Henri Coandă, într-un dosar de abuz în serviciu care ar avea legătură cu semnarea contractului cu firma de salubrizare care face curățenie în Sectorul 5. Primarul ar fi urmat să plece către Germania, vineri dimineață, chiar cu avionul oprit la sol din cauza unei amenințări cu bombă.

Primarul Sectorului 5 a fost ridicat, vineri dimineață, de pe Aeroportul Internațional „Henri Coandă”, în timp ce se pregătea să zboare către Germania. Potrivit unor surse judiciare, Piedone ar fi rămas la sol din cauza unei amenințări cu bombă, iar o echipă a DNA l-a abordat în incinta aeroportului.

Surse din rândul anchetatorilor au afirmat că ar fi vorba despre un dosar deschis in rem, în urmă cu un an și jumătate, care privea presupuse infracțiuni de abuz în serviciu în legătură cu unele contracte de achiziție pentru SC Salubrizare Sector 5, societate înființată chiar de către Primăria Sectorului 5, în perioada în care edil era Daniel Florea, predecesorul lui Piedone.

Nicolae Oprea
Absolvent al Universității București, Nicolae Oprea și-a început cariera de jurnalist în anul 2004 și a semnat de-a lungul acestor ani în publicații mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din...
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Elevă de 17 ani, violată de patru tineri într-un liceu din Dâmboviţa. Trei dintre ei...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Mesajul dureros al mamei care și-a pierdut fetița din cauza biluțelor magnetice: „Părinții să nu...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Încă o plamă grea din partea chinezilor! Au creat cel mai eficient motor din istorie!
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Este complet interzis în România. Statul nu te iartă. Amendă 12.000 de lei
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Mii de meteoriți care au ajuns în Antarctica ar putea fi pierduți pentru totdeauna