Piedone, ridicat de DNA într-un dosar de abuz în serviciu. Voia să fugă din țară cu avionul vizat de amenințarea cu bombă – surse

Piedone, ridicat de DNA într-un dosar de abuz în serviciu. Voia să fugă din țară cu avionul vizat de amenințarea cu bombă - surse
Sursa/Mediafax Foto
Publicat: 29/04/2022, 13:13
Actualizat: 29/04/2022, 14:45

Cristian Popescu Piedone ar fi fost ridicat de procurorii DNA, de pe Aeroportul Henri Coandă, într-un dosar de abuz în serviciu care ar avea legătură cu semnarea contractului cu firma de salubrizare care face curățenie în Sectorul 5. Primarul ar fi urmat să plece către Germania, vineri dimineață, chiar cu avionul oprit la sol din cauza unei amenințări cu bombă.

UPDATE: Citește AICI ce spune Eugen Iancu (Colectiv) despre tentativa de plecare a lui Piedone din țară

Primarul Sectorului 5 a fost ridicat, vineri dimineață, de pe Aeroportul Internațional „Henri Coandă”, în timp ce se pregătea să zboare către Germania. Potrivit unor surse judiciare, Piedone ar fi rămas la sol din cauza unei amenințări cu bombă, iar o echipă a DNA l-a abordat în incinta aeroportului.

Surse din rândul anchetatorilor au afirmat că ar fi vorba despre un dosar deschis in rem, în urmă cu un an și jumătate, care privea presupuse infracțiuni de abuz în serviciu în legătură cu unele contracte de achiziție pentru SC Salubrizare Sector 5, societate înființată chiar de către Primăria Sectorului 5, în perioada în care edil era Daniel Florea, predecesorul lui Piedone.

Procurorii ar fi dispus predarea de către Salubrizare Sector 5 SA a contractului de delegare a gestiunii serviciilor publice de salubrizare în Sectorul 5, caietul de sarcini precum și lista de tarife a serviciului public, numărul de contracte încheiate cu persoane fizice și asociații de proprietari, dar și pe cele încheiate cu agenți economici și instituții publice.

Destinația finală a lui Piedone ar fi fost Italia

În același timp, ar fi fost cerute și alte documente de evidență a activității desfășurate de firma de curățenie a primăriei, toate contractele prin care s-a procedat la subdelegerae gestiunii serviciului de salubrizare, dar și toate contractele prin care s-a procedat la subcontractarea de lucrări sau servicii conexe.

Totodată, procurorii anticorupție ar fi solicitat și toate actele de control întocmite de autoritățile publice centrale și locale având ca scop servicii de salubrizare prestate de societatea în cauză.

Sursele citate susțin că existau informații legate de faptul că Piedone intenționa să părăsească țara, deoarece se temea de o eventuală condamnare în dosarul „Colectiv”, în condițiile în care marți urmeză ca magistrații să pronunțe decizia finală, după ce, până acum, au amânat sentința de patru ori.

Conform anchetatorilor, adevărata destinație a lui Piedone ar fi fost Italia dar ar fi ales să treacă, mai întâi, prin Germania, pentru a deruta autoritățile.

Reamintim că Piedone a fost condamnat în primă instanță, la 8 ani şi 6 luni de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu în legătură cu eliberarea autorizaţiilor de funcţionare pentru clubul Colectiv.

Adina Anghelescu-Stancu
Cunoscut jurnalist de investigatii, generatia presei anilor '90, prin condeiul căreia au trecut toate marile scandaluri ale ultimilor 30 de ani. Licențiat în Drept, specializat în nișa subiectelor din sfera justiției, cofondator al site- ului luju.ro, citeste mai mult
Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate armele subordonate acestuia, în special Poliția Capitalei și Inspectoratul General al Poliției citeste mai mult