Eugen Tomac: „Este nevoie de o campanie extinsă de testare pentru COVID-19. Nu merge nimeni să se testeze plătind”

Eugen Tomac: „Este nevoie de o campanie extinsă de testare pentru COVID-19. Nu merge nimeni să se testeze plătind”
Eugen Tomac: „Este nevoie de o campanie extinsă de testare pentru COVID-19. Nu merge nimeni să se testeze plătind” / Foto: Facebook
Publicat: 01/04/2021, 06:52

Eugen Tomac a vorbit, miercuri seară, despre importanța unei campanii de testare extinse COVID la nivel național.

Eurodeputatul PMP Eugen Tomac a declarat că este nevoie ca românii să se poată testa oriunde merg, fără să fie nevoiți să dea bani din buzunar.

Eugen Tomac: „Este o chestiune elementară”

„Nu-mi explic de ce nu dau drumul la o campanie națională de testare. Într-o asemenea criză ai nevoie de cele mai credibile voci să vină să te ajute ca stat. E o chestiune elementară. Oameni de bună credință să vină să pună umărul în lupta cu acest inamic invizibil.

După vaccinare, cel mai important lucru pe care statul trebuie să-l facă este să testeze cat mai multă populație.
În parcări, în parcuri, la metrou, peste tot unde se poate să testezi cat mai multa populație pentru ca doar asa poți avea o imagine reală, iar oamenii nevinovați care sunt purtători de virus, dar nu au simptome, se pot izola și pot proteja cetățenii care sunt expuși.

„Nu merge nimeni să se testeze cu 100-150 de lei”

Este important ca lumea să se vaccineze, dar trebuie să ne și testăm în timp real. Statul are obligația să vină. Nu merge nimeni să se testeze plătind 100-150 de ron. Mulți români trăiesc o lună, 2 săptămâni cu acești bani”, a afirmat Eugen Tomac, potrivit b1.ro.

Eugen Tomac, despre protestatari: A scoate masca şi a-i da foc, totuna cu a dezerta şi a te transforma în agent al dezinfomării

„A scoate masca şi a-i da foc, a încuraja nesupunerea în această perioadă, precum şi nerespectarea regulilor sunt totuna cu a dezerta şi a te transforma într-un agent al dezinformării”, este de părere Eugen Tomac.

Vlad Voiculescu: Testarea cu antigen se va putea face și în farmacii la un preţ scăzut

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu a anuntat ca testarea antigen pentru depistarea infecției cu SARS-CoV-2 se va putea face în curând și în farmaciile din România. Guvernul a aprobat instituirea cadrului legal în acest sens.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie la citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase