Europarlamentarul Victor Negrescu: ”Atacurile Rusiei în apropiere de frontierele României necesită coordonare cu aliații noștri și o strategie comună”

Europarlamentarul Victor Negrescu: ”Atacurile Rusiei în apropiere de frontierele României necesită coordonare cu aliații noștri și o strategie comună”
Europarlamentarul Victor Negrescu

Europarlamentarul social-democrat Victor Negrescu – vicepreședintele Comisiei pentru Educație din Parlamentul European (S&D) și consilier onorific pentru politică externă al premierului Marcel Ciolacu – se află în SUA, în această săptămână, pentru o serie de întâlniri la nivel înalt.

Victor Negrescu consideră că pericolul reprezentat de atacurile Federației Ruse în apropierea granițelor României reprezintă un pericol major, iar o astfel de situație tensionată reclamă coordonarea cu aliații și o ”strategie comună de răspuns”.

De altfel, europarlamentarul social-democrat l-a interpelat pe Josep Borell – Înaltul Reprezentant al Uniunii pentru afaceri externe și politica de securitate și vicepreședinte al Comisiei Europene – chiar în legătură cu acest subiect ”fierbinte”.

Atacurile Federației Ruse în apropiere de frontierele României necesită coordonare cu aliații noștri și o strategie comună de răspuns.

Am interpelat Înaltul Reprezentant al Uniunii pentru afaceri externe și politica de securitate și vicepreședinte al Comisiei Europene, Josep Borrell, cu privire la situația de la frontierele României, solicitând clarificări privind răspunsul comun al UE și strategia pe care o vom adopta la nivel european”, a precizat Victor Negrescu în mediul online.

”Uniunea Europeană trebuie să ofere un răspuns adecvat la provocările cu care se confruntă România și să fie pregătită să acționeze suplimentar pentru protejarea regiunii Mării Negre”

Europarlamentarul Victor Negrescu

”România se poate baza pe sprijinul direct al Statelor Unite ca să devină un hub regional”

Victor Negrescu a avut deja discuții, la Washington, cu Jessica Warder – reprezentantul Departamentului de Stat responsabil de România -, iar România are sprijinul necondiționat al SUA pentru a se transforma într-un ”hub regional” care să poată asigura stabilitatea flancului estic al Alianței Nord-Atlantice (NATO).

În această săptămână, mă aflu în Statele Unite pentru o serie de întâlniri la nivel înalt privind cooperarea SUA cu Uniunea Europeană și România. În acest context, am avut discuții, la Washington, cu reprezentantul Departamentului de Stat responsabil de România, Jessica Warder, despre situația tensionată din ultimele zile de la Marea Neagră.

România se poate baza pe sprijinul direct al Statelor Unite ca să devină un hub regional capabil să asigure dezvoltarea și stabilitatea flancului estic al NATO.

Am discutat cu reprezentanții Departamentului de Stat despre consolidarea relațiilor noastre bilaterale, precum și despre modul în care putem dezvolta în continuare proiectele noastre comune împreună cu Uniunea Europeană”, a mai notat europarlamentarul Victor Negrescu.


Citește și:

Vadim Ostanin, fost colaborator al lui Navalnîi, condamnat la 9 ani de închisoare pentru ”extremism”. Memorial: ”Este prizonier politic”

Cine este principalul suspect în dosarul asasinării activistului Oleg Horjan: ”S-au cunoscut în închisoare și au păstrat legătura”

EXCLUSIV | Au plătit pentru îngrijire, au primit tortură și înfometare. Anchetă pentru înșelarea familiilor bătrânilor din ”azilele groazei”

Marea Britanie ridică sancțiunile impuse magnatului rus Oleg Tinkoff, aflat în exil: ”Am fost cel mai liberal om de afaceri din Rusia”

Asasinarea activistului Oleg Horjan, în atenția Comisiei Unificate de Control. Delegația Republicii Moldova condamnă ”acțiunea criminală”

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O olandeză cu depresie va fi eutanasiată, pentru că „nu mai poate face față”. Are...
Meteorologii Accuweather anunță o lună mai istorică, în România. Vreme extremă în București
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
BREAKING | Florin Piersic a fost operat de urgență, după ce i s-a făcut rău...
Dieta-minune lui Carmen Brumă: ce consumă iubita lui Mircea Badea de ani buni! Așa se...
Florin Piersic, operat de urgenţă. Marele actor s-a simţit rău în timpul unui spectacol la...
Florin Piersic, în stare gravă! Breaking news!
Incendiu de proporții în Capitală. O clădire din sectorul 1 a ars din temelii. Ce...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Cum poți stinge martorul pentru sonda Lambda? Ce alte probleme indică „check engine”?
Gorghiu: Ministerul Justiţiei depune eforturi ca prinţul Paul să-şi execute pedeapsa în România
URMĂRI groaznice după un simplu transplant de organ! 89% dintre oameni...
A devenit COMPLET ILEGAL în România. Anunț de la Guvern chiar astăzi, 30 APRILIE: A...
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
Scene terifiante în plină stradă! Un barbat înarmat cu o sabie de samurai a atacat...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Test de cultură generală. Ce înseamnă acronimul NASA?