EXCLUSIV | Alexandru a fugit de ambulanța care l-ar fi putut salva și a ajuns în fața mașinii Monicăi Odagiu. Reconstituirea ultimelor 2 ore de viață

Publicat: 11/04/2023, 22:37
Actualizat: 11/04/2023, 22:57

Alexandru, tânărul în vârstă de 33 de ani care a murit în accidentul rutier în care a fost implicată actrița Monica Odagiu, ar fi putut fi salvat de o ambulanță care fusese solicitată pentru el, cu două ore înaintea tragediei. Surse din anchetă și persoane apropiate bărbatului au dezvăluit, pentru Gândul, ce s-a întâmplat în ziua în care Alexandru a ajuns în fața mașinii conduse de Monica Odagiu, care nu l-a mai putut evita.

Apropiații lui Alexandru susțin că acesta lucra ca ospătar la un cazinou din apropierea locului unde s-a produs tragedia de pe strada Știrbei Vodă, într-o stație de autobuz care fusese desființată, aflată vizavi de Palatul Regal și aproape de Ateneul Român.

Aceștia spun că bărbatul era de trei săptămâni angajat la cazinou, unde ar fi lucrat și în urmă cu mai mulți ani, în repetate rânduri, până să fie dat afară și să plece, ulterior, în străinătate. Când a venit să se reangajeze la cazinou, cel care urma să îi fie șef l-a întrebat dacă mai are probleme cu băutura, iar Alexandru i-ar fi spus că s-ar fi lăsat de acest viciu.

Surse apropiate lui Alexandru spun însă că acesta a continuat să bea. Duminică, în ziua tragediei, tânărul ar fi mers la serviciu, pentru că urma să intre în tura lui din acea zi, între orele 14:00 și 22:00.

Starea în care Alexandru a venit la serviciu, însă, nu era deloc bună, întrucât, potrivit apropiaților, acesta transpirase excesiv și îi era foarte rău. În acel moment, șeful său i-ar fi spus să plece acasă dacă se simte rău, însă bărbatul a refuzat. Văzând însă, că starea lui Alexandru se înrăutățește treptat, șeful lui a decis să cheme ambulanța.

Când ambulanța a ajuns la cazinou, Alexandru nu a mai fost de găsit

Conform surselor din anchetă, la ora 14:35 a fost solicitată o ambulanță, la adresa cazinoului de pe Calea Victoriei, pentru un bărbat care a consumat o supradoză de alcool. Deși echipajul de la Ambulanță a ajuns în scurt timp la adresa indicată, Alexandru nu a mai fost de găsit, în ciuda eforturilor unui coleg de a-l căuta în împrejurimi.

Colegii lui au fost ultimii care l-au văzut în viață. Aproape două ore mai târziu, a avut loc accidentul. Camerele de supraveghere din zonă îl surprind pe Alexandru în timp ce stă pe banca din stația de autobuz dezafectată, aflată la mică distanță de o trecere de pietoni de pe strada Știrbei Vodă. La un moment dat, tânărul se ridică de pe bancă, se apleacă, face în poziția asta doi-trei pași și se prăbușește spre stadă, unde este lovit de mașina condusă de actrița Monica Odagiu, care nu-l mai poate evita.

În jurul orei 16.15, prin apel la 112, este anunțat accidentul și se solicită un echipaj medical. De data asta, la locul accidentului a ajuns un echipaj SMURD, care însă nu a mai putut decât să constate decesul, pentru că Alexandru a suferit un traumatism cranio-cerebral grav.

Surse apropiate anchetei spun că Alexandru mirosea puternic a alcool. Analiza toxicologică de la Institutul Național de Medicină Legală va arăta ce cantitate de alcool avea în sânge și dacă a consumat și alte substanțe.

Cei care îl cunoșteau pe Alexandru spun însă că el nu consuma substanțe stupefiante, ci doar alcool. Aceștia sunt de părere că lui Alexandru i s-ar făcut rău din cauza băuturii și s-ar fi dezechilibrat când s-a ridicat de pe bancă, ajungând direct în fața mașinii actriței Monica Odagiu.

Polițiștii au ridicat imaginile surprinse de camerele de supraveghere și, în prezent, investighează circumstanțele în care s-a produs accidentul mortal. Anchetatorii merg pe două piste: fie tânărul s-a aruncat în fața mașinii, fie s-a împiedicat, s-a dezechilibrat și a căzut pe stradă, în fața mașinii conduse de Monica Odagiu.

Anchetatorii au deschis un dosar penal in rem, pentru infracțiunea de ucidere din culpă, investigația fiind făcută de polițiști, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1.

La o zi după accident, Monica Odagiu a transmis un mesaj, pe Facebook, în care a spus că este traumatizată, în urma tragicului eveniment rutier și că primele sale gânduri „merg spre o familie care astăzi a pierdut pe cineva iubit”.

„Astăzi am trăit o experiență tragică, fiind pusă într-o situație in care efectiv nu am mai avut ce să fac decât să privesc neputincioasă cum se stinge un om în fața mea, deși am încercat să evit acest tragic eveniment. Sunt traumatizată pentru că nu îmi ies din minte acele clipe teribile în care acel om s-a stins și nu doresc nimănui să treacă prin asta. Primele mele gânduri merg spre o familie care astăzi a pierdut pe cineva iubit.

Din păcate, eu nu am putut schimba în niciun fel acest final, deși am făcut tot ceea ce se putea face în acele secunde pentru a evita o tragedie. Vă rog pe toți să mă înțelegeți că în aceste momente am și eu nevoie de liniște ca să pot să trec peste șoc. Vă mulțumesc dacă lăsați legea să-și spună cuvântul”, este mesajul scris de Monica Odagiu, pe pagina de Facebook.

În primele declarații făcute după tragedie, Monica Odagiu spunea că bărbatul „s-a aruncat în fața mașinii” și că ar fi așteptat până în momentul în care aceasta nu ar mai fi avut ce să facă.

Alexandru va fi înmormântat miercuri, la Cimitirul Vest din București, din zona Centurii Capitalei.


CITEȘTE ȘI:

Cine este Alexandru, tânărul de 33 de ani care a MURIT în accidentul actriței Monica Odagiu. Rezultatul autopsiei

VIDEO | Au apărut primele imagini cu accidentul în care a fost implicată actrița Monica Odagiu. Gestul făcut de victimă, înainte de impactul fatal

FOTO-VIDEO | Monica Odagiu, implicată într-un grav accident rutier lângă Ateneul Român. Actrița a lovit mortal un bărbat de 33 de ani

Bianca Iliescu
Bianca Iliescu și-a început cariera jurnalistică în 2019, la Prima TV, unde a lucrat ca redactor de știri externe pentru jurnalul "Focus". Ulterior, mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Sunt extratereștrii pe K2-18b? Telescopul James Webb a fost îndreptat spre planeta pe care au...
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Localitatea care a dispărut de pe harta României. În 2002 mai avea doar 3 locuitori
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
China aplică strategia "broaştei fierte", acuză comandantul armatei americane din regiunea Indo-Pacific
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Niciun șofer din România NU MAI SCAPĂ. S-a dat ordin la Poliția Română: Desfășurăm FORȚE...
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Harriet Quimby, prima femeie care a traversat în zbor Canalul Mânecii