EXCLUSIV | Anchetă FBI în România, după ce infractori români ajunși ilegal în SUA ar fi furat milioane de dolari de pe cardurile americanilor

EXCLUSIV | Anchetă FBI în România, după ce infractori români ajunși ilegal în SUA ar fi furat milioane de dolari de pe cardurile americanilor
Infractorii români ar fi furat milioane de dolari după ce ar fi clonat cardurile a mii de cetățeni americani
Publicat: 10/05/2023, 07:00

Ofițerii FBI ar fi declanșat o amplă anchetă în România după ce sute de membri ai clanurilor au ajuns ilegal în SUA, unde se ocupă, în principal, de clonarea cardurilor bancare. În acest mod, grupările românești de crimă organizată ar fi furat din conturile cetățenilor americani sume de ordinul milioanelor de dolari.

La începutul anilor 2000, când grupările de crimă organizată din România, Republica Moldova, Bulgaria, Serbia, Bosnia, Albania, Rusia, Ucraina și din alte state clonau carduri în majoritatea statelor din vestul Europei, americanii nici nu băgau în seamă acest fenomen, aflat în plină ascensiune.

Ocupați să gestioneze problema bandelor specializate în jafuri armate, răpiri, crime, trafic de droguri și alte fapte grave, anchetatorii din SUA ignorau, în mare măsură, faptele fără violență, pe care le catalogau drept infracțiuni cu pericol social scăzut.

Furturile de pe carduri păgubeau, în final, firmele de asigurări, care, în America, au cifre de afaceri impresionante, iar pagubele produse de furturile de pe carduri le provocau prejudicii considerate neglijabile.

Surse din cadrul anchetatorilor specializați în combaterea criminalității organizate au precizat, pentru Gândul, că la vremea respectivă, în SUA erau puțini români, iar dintre aceștia, și mai puțini erau implicați în clonarea cardurilor.

În ultimii ani însă, din ne în ce în mai mulți migranți români au ajuns ilegal pe teritoriul Americii, după ce au reușit să treacă frontiera cu sprijinul călăuzelor mexicane. Conform surselor citate, cei care au ajuns pe pământ american sunt membri ai unora dintre cele mai periculoase clanuri din România. Consecința a fost că prejudiciul produs de români a început să crească și mai mult decât atât. Unii dintre aceștia s-au și lăudat pe platformele de socializare că au „saci cu dolari”.

Infractorii români plătesc 20.000 de dolari ca să intre ilegal în SUA

Drept urmare, anchetatorii americani au început să supravegheze, cu sprijinul polițiștilor români, activitatea liderilor interlopi despre care există date că ar recruta persoane pe care le trimit la Cancun cu vize turistice și care, pentru sume de aproximativ 20.000 de dolari, ajung în SUA cu ajutorul unor călăuze mexicane.

Un lider interlop de origine română arestat recent în SUA este Cătălin Mavriche, devenit cunoscut în România după ce, în 2008, l-a împușcat mortal, în timpul unei partide de poker, pe liderul lumii interlope din Craiova, Mihai Pîrvu, zis Caiac.

Un alt lider interlop urmărit internațional este Florin Duduianu, zis Anaser, care după un lung periplu în Marea Britanie ar fi ajuns și el în Mexic, iar mai apoi în SUA, de unde nu s-a ferit să posteze imagini cu el pe o platformă de socializare.


CITEȘTE ȘI:

EXCLUSIV | Polițiștii voiau să-l împuște pe bărbatul din Chiajna care amenința că-și omoară copilul. De ce a fost anulat ordinul în ultimul moment

EXCLUSIV | Cristian Rizea ar fi fost mutat, în secret, la Rahova. Deținutul ar fi păzit cu strictețe, după ce un interlop faimos i-ar fi pus gând rău

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Sunt extratereștrii pe K2-18b? Telescopul James Webb a fost îndreptat spre planeta pe care au...
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Localitatea care a dispărut de pe harta României. În 2002 mai avea doar 3 locuitori
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
China aplică strategia "broaştei fierte", acuză comandantul armatei americane din regiunea Indo-Pacific
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Niciun șofer din România NU MAI SCAPĂ. S-a dat ordin la Poliția Română: Desfășurăm FORȚE...
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Harriet Quimby, prima femeie care a traversat în zbor Canalul Mânecii