EXCLUSIV | Ancheta în cazul temutului interlop Bebino ar fi fost făcută greșit de procurori. Ce se ascunde în spatele răfuielilor mafiote

Publicat: 21/05/2022, 18:57

Dosarul în care temutul interlop bucureștean Marius Alecu, zis Bebino și oamenii săi au fost acuzați că ar fi intrat cu forța la o petrecere de unde l-ar fi luat cu forța pe martorul cheie dintr-un dosar de tentativă de omor, a fost refuzat de judecători după s-a constatat că polițiștii și procurorii l-au instrumentat greșit.  Ancheta privește, printre altele, fapte de răzbunare contra ajutorului dat justiției, influențarea declarațiilor, lipsire de libertate.

Marius Alecu, zis Bebino, este cunoscut drept unul dintre membrii așa numitei grupări a Sportivilor, din Capitală. Cu toate că a început să dea de furcă autorităților încă din adolescență, acesta și-a câștigat notoroietatea publică abia în vara lui 2019, când s-a bătut cu Nicușor Dumitrescu, alias Bibiloi, unul dintre cei mai vechi și mai respectați lideri ai bandei care făcea legea pe străzile din Sectorul 4.

Lupta dintre cei doi a avut loc pe un teren viran din zona Văcărești și au participat, ca spectatori, aproximativ 200 de membri ai grupării.

Dosarul „Văcărești”

Încleștarea, câștigată de Bebino, a fost filmată iar publicarea imaginilor în presă i-a determinat pe polițiștii bucureșteni ai Serviciului Grupări Violente să deschidă, în secret, un dosar intitulat generic „Văcărești”, prin care se încerca destructurarea cu orice preț a grupării Sportivilor prin obținerea unor mandate de arestare pe numele liderilor și a membrilor cunoscuți ca persoane deosebit de violente.

Iar o astfel de persoană era, potrivit unor surse judiciare, tocmai Bebino. Zis și King Kong din Berceni, acesta începuse să-și construiască o imagine separată de gruparea Sportivilor și existau informații legate de faptul că liderii acesteia nu-l mai putea controla.

Pe acest fond tensionat în lumea interlopă, Bebino a intrat în conflict cu Marian Bejan, un traficant de droguri extrem de periculos.

Bejan i-ar fi plătit 10.000 de euro lui Cezar Petcu, șeful unei bande sângeroase din cartierul Colentina, căruia i-ar fi solicitat să-l asasineze.

Pentru că ar fi considerat că suma este prea mică pentru o crimă, Petcu ar fi fost de acord doar să-l înjunghie, lucru care s-a și întâmplat.

Bebino, înjunghiat la comandă

Pentru a putea să-l măcelărească, Cezar Petcu, zis Joe, l-a invitat pe Bebino la un grătar, la el acasă, în condițiile în care cei doi se cunoșteau și chiar petrecuseră împreună în noaptea de Revelion. Cel supranumit King Kong din Berceni nu a mers singur, ci însoțit de Marian Romeo Mitică, zis Mari Chioru.

În momentul în care Petcu și oamenii săi au sărit la bătaie, Chioru s-a speriat și luat-o la fugă, abandonându-și prietenul.

Ulterior, Mari Chioru a ajuns martor în dosarul deschis pentru tentativă de omor, în care, cu toate că a fost tăiat cu săbii și cuțite, Bebino a fost și el pus sub acuzare pe motiv că l-ar fi înjunghiat în gât pe unul dintre agresori.

În acest context, Bebino ar fi încercat, ulterior, să-l intimideze pe Mari Chioru pentru a-l determina să dea, despre el, declarații care să-l favorizeze în fața autorităților.

Un presupus episod violent ar fi avut loc în vara anului trecut, într-o cameră situată la etajul 8 al hotelului Rin din Sectorul 4, unde avea loc o petrecere cu lăutari și la care participa și Marian Mitică.

Atunci, însoțit de vărul său Marian Petre, Bebino ar fi intrat în camera respectivă și după presupuse acte de violență, l-ar fi luat cu ei.

Ulterior, la 24 august, cei doi veri ar fi fost reținuți și mai apoi arestați pentru lipsire de libertate, răzbunare contra ajutorului dat justiției, influențarea martorului, tulburarea liniștii publice și altele.

După aproximativ trei luni, în data de 26 noiembrie, dosarul a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4, iar documentele au ajuns în camera preliminară.

„Ne-am drogat toți trei”

Acolo, după ce au analizat cum au fost admistrate probele de către polițiștii Serviciului Grupări Violente, coordonați la rândul lor de către procurori, dosarul lui Bebino a fost returnat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 4, pentru a fi refăcut așa cum trebuie.

Dosarul nostru avea nouă capete de acuzare, iar probele nu era clare. Au spus că l-am bătut pe Marian Mitică și l-am lipsit de libertate. În primul rând, dacă îl băteam noi, adică eu și Bebino, nu mai ajungea pe picioarele lui de la etajul 8, la parter. În al doilea rând, există imagini surprinse de camerele de supraveghere în care se vede clar cum stăm toți trei, eu pun cocaină în palmă și ne drogăm împreună. De aici nu reiese deloc că i-ar fi fost frică de noi. Mai mult, nu aveam de ce să-l intimidăm vizavi de ce a mărturisit legat de tentativa de omor, pentru că aceea a fost una favorabilă, iar Bebino a fost achitat”, a declarat Marian Petre, în exclusivitate pentru Gândul.

Bărbatul a mai spus că, la vremea respectivă, adevăratul conflict a fost cu Mircea Băluș, alias Mircea Nebunu și nu cu Mari Chioru. „Noi pe Mircea Nebunu îl căutam să-l batem. S-a interpretat greșit. Acest Mircea a încercat să ne șantajeze și ne-a cerut 50.000 de euro sau un BMW X6 . În schimb, se angaja să-l determine pe Mari Chioru să-și schimbe declarațiile date împotriva noastră”, a mai spus Marian Petre.

Marian Petre a mai menționat că, abia scăpat din arest după ce dosarul a fost retrimis la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 4, a fost condamnat la 4 ani și 8 luni de închisoare, în prima instanță, pentru o presupusă tâlhărie comisă într-o sală de jocuri din Slobozia.

„Eram într-un cazino și rămăsesem fără bani. Atunci i-am dat telefonul meu mobil unui băiat, care mi-a dat împrumut 200 de lei. I-am spus că, dacă se întâmplă să câștig, îi returnez 300 de lei. Când a văzut că am pierdut banii, a sunat la Poliție”, a mai spus vărul lui Bebino.

„Nu mai am nicio speranță”

Bărbatul spune că este neviovat, iar instanța nu ar fi ținut cont nici de imaginile surprinse de camerele de luat vederi și nici măcar de declarația părții vătămate, care a spus că, pentru ce s-a întâmplat, condamnarea cu închisoarea i se pare exagerată.

„Sunt nevinovat, dar nu mai am nicio speranță că mi se va face dreptate, după cum văd că merg lucrurile”.

În același timp, vărul său, Bebino, a fost din nou arestat preventiv după ce a fost acuzat că lansat amenințări în mediul online, dar și pentru proxenetism și nerespectarea regimului armelor și munițiilor după ce, într-o mașină parcată pe o stradă dintr-o localitate ialomițeană, s-a găsit un pistol cu glonț care i-ar aparține.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din...
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Prognoza meteo Accuweather actualizată | Temperaturi anormale în București, după trecerea valului saharian
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Vreme rea în cea mai mare parte a ţării, până vineri dimineaţă. La munte sunt...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Programul marilor Magazine de Paște 2024: Zilele în care supermarketurile din România vor fi închise
Alex Velea, un romantic incurabil! Şi-a scos partenera la mall şi a surprins-o în văzul...
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii. Îți poate afecta mașina? ❗
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Este complet interzis în România. Statul nu te iartă. Amendă 12.000 de lei
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
”Eu nu mai vorbesc cu ea, mă are la block” De ce l-a blocat Andreea...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Trucul simplu și rapid prin care să-ți schimbi instant viața în bine